Новини

 

Працевлаштування вже сьогодні: зустріч студентів та викладачів ННЦ «Інститут біології та медицини» з роботодавцем

28.02.2020

25 лютого відбулася зустріч студентів та викладачів ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка з представниками Медичної лабораторії ДІЛА.

На зустріч були запрошені не лише студенти старших курсів, яким вже скоро настане час завершувати навчання та влаштовуватися на роботу, а й молодші студенти, для яких такий захід є чудовою можливістю дізнатися про типові пропозиції роботодавців та про вимоги роботодавців щодо кваліфікації молодих фахівців.

Керівник відділу персоналу детально розповіла про умови роботи в лабораторії та окреслила перспективи кар’єрного росту працівників-початківців. Дуже цікавою була інформація, надана у відповідь на запитання студентів, щодо персональних характеристик кандидатів на працевлаштування, на які звертають увагу при проведенні співбесіди: бажання і вміння засвоювати нові знання, критичне мислення, гнучкість, комунікабельність, вміння працювати з людьми, вирішувати проблеми як самостійно, так і у команді.

Керівники підрозділів розповіли про сучасні методичні підходи, що використовуються у роботі медичної лабораторії ДІЛА. Під час дискусії особливо важливо було почути як студентам, так і викладачам, що ті базові навички, набуття яких передбачено лабораторними заняттями, є достатніми для початку професійної діяльності у медичній лабораторії. Приємно, що серед представників Медичної лабораторії ДІЛА, що брали участь у зустрічі, були випускники нашої альма-матер.

Ефективна взаємодія закладів освіти і стейкхолдерів є запорукою продуктивного розвитку обох сторін діалогу. Університет отримує можливість підвищити ефективність працевлаштування студентів і випускників, а також вдосконалювати навчальний процес із урахуванням вимог ринку праці. Роботодавець займає позицію активного учасника освітнього процесу і сприяє оволодінню студентами комплексу професійних компетенцій, необхідних для швидкої адаптації до виробничої діяльності.

 

Лариса Сківка, завідувач кафедри мікробіології та імунології

ННЦ «Інститут біології та медицини»

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024