Новини

 

Працевлаштування вже сьогодні: зустріч студентів та викладачів ННЦ «Інститут біології та медицини» з роботодавцем

28.02.2020

25 лютого відбулася зустріч студентів та викладачів ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка з представниками Медичної лабораторії ДІЛА.

На зустріч були запрошені не лише студенти старших курсів, яким вже скоро настане час завершувати навчання та влаштовуватися на роботу, а й молодші студенти, для яких такий захід є чудовою можливістю дізнатися про типові пропозиції роботодавців та про вимоги роботодавців щодо кваліфікації молодих фахівців.

Керівник відділу персоналу детально розповіла про умови роботи в лабораторії та окреслила перспективи кар’єрного росту працівників-початківців. Дуже цікавою була інформація, надана у відповідь на запитання студентів, щодо персональних характеристик кандидатів на працевлаштування, на які звертають увагу при проведенні співбесіди: бажання і вміння засвоювати нові знання, критичне мислення, гнучкість, комунікабельність, вміння працювати з людьми, вирішувати проблеми як самостійно, так і у команді.

Керівники підрозділів розповіли про сучасні методичні підходи, що використовуються у роботі медичної лабораторії ДІЛА. Під час дискусії особливо важливо було почути як студентам, так і викладачам, що ті базові навички, набуття яких передбачено лабораторними заняттями, є достатніми для початку професійної діяльності у медичній лабораторії. Приємно, що серед представників Медичної лабораторії ДІЛА, що брали участь у зустрічі, були випускники нашої альма-матер.

Ефективна взаємодія закладів освіти і стейкхолдерів є запорукою продуктивного розвитку обох сторін діалогу. Університет отримує можливість підвищити ефективність працевлаштування студентів і випускників, а також вдосконалювати навчальний процес із урахуванням вимог ринку праці. Роботодавець займає позицію активного учасника освітнього процесу і сприяє оволодінню студентами комплексу професійних компетенцій, необхідних для швидкої адаптації до виробничої діяльності.

 

Лариса Сківка, завідувач кафедри мікробіології та імунології

ННЦ «Інститут біології та медицини»

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024