Новини

 

Латвійські військові психологи поділилися досвідом із колегами з ВІКНУ

23.10.2015
23 жовтня у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл з питань професійно-психологічного відбору військовослужбовців за участі представників делегації Національних Збройних Сил Латвії: головного психолога НЗС Латвії Вілніса Чернявскіса, капітана Сандри Ландтратової, старших лейтенантів Аніти Чодере та Солвіта Васерберга.

Викладачі кафедри військової педагогіки та психології й офіцери по роботі з особовим складом обмінялися досвідом з латвійськими колегами щодо психологічної діагностики і реабілітації військовослужбовців, психологічної підготовки та навчання курсантів, а також напрацюваннями в роботі психологів у районах бойових дій. Пан Вілніс розповів про відрядження до Іраку та Афганістану, де перебували латвійські контингенти. Саме там у нього з'явилося розуміння життєвої важливості психологічного контакту з бійцями в умовах надзвичайних ситуацій.

Начальник кафедри військової педагогіки та психології, кандидат психологічних наук полковник Сергій Васильєв поінформував колег про особливості підготовки психологів у КНУ та успішну реалізацію здобутих знань на практиці випускників Військового інституту в зоні АТО. Окрім того начальник групи, соціальний психолог майор Юлія Тюріна провела короткий практикум із питань психологічного відбору кандидатів на навчання та супроводження навчального процесу курсантів.








Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024