Новини

 

Латвійські військові психологи поділилися досвідом із колегами з ВІКНУ

23.10.2015
23 жовтня у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл з питань професійно-психологічного відбору військовослужбовців за участі представників делегації Національних Збройних Сил Латвії: головного психолога НЗС Латвії Вілніса Чернявскіса, капітана Сандри Ландтратової, старших лейтенантів Аніти Чодере та Солвіта Васерберга.

Викладачі кафедри військової педагогіки та психології й офіцери по роботі з особовим складом обмінялися досвідом з латвійськими колегами щодо психологічної діагностики і реабілітації військовослужбовців, психологічної підготовки та навчання курсантів, а також напрацюваннями в роботі психологів у районах бойових дій. Пан Вілніс розповів про відрядження до Іраку та Афганістану, де перебували латвійські контингенти. Саме там у нього з'явилося розуміння життєвої важливості психологічного контакту з бійцями в умовах надзвичайних ситуацій.

Начальник кафедри військової педагогіки та психології, кандидат психологічних наук полковник Сергій Васильєв поінформував колег про особливості підготовки психологів у КНУ та успішну реалізацію здобутих знань на практиці випускників Військового інституту в зоні АТО. Окрім того начальник групи, соціальний психолог майор Юлія Тюріна провела короткий практикум із питань психологічного відбору кандидатів на навчання та супроводження навчального процесу курсантів.








Військовий інститут

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024