Новини

 

Партнерство КНУ та Единбурзького університету: фінансування спільних програм

04.04.2023

Оголошено прийом заявок для участі в конкурсі проєктів у рамках подальшого наукового партнерства між Единбурзьким університетом і Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

 

Упродовж року від підписання угоди про наукове партнерство КНУ імені Тараса Шевченка в Україні та Единбурзький університет (Велика Британія) працюють над зміцненням дослідницьких і освітніх зв’язків у низці сфер. Співпраця передбачає гостьові лекції, академічні візити, проведення спільних онлайн-лекцій та семінарів, доступ до бібліотечних ресурсів тощо.

Дружні відносини налагоджуються в рамках партнерства Twinning та є частиною програми Universities UK, що спрямована на зближення британських та українських університетів.

Нещодавно Единбурзький університет отримав фінансування від організації Universities UK для підтримки партнерства з КНУ, і наразі створено фонд у розмірі 40 тисяч фунтів стерлінгів.

Відтак оголошено прийом заявок для участі в конкурсі спільних проєктів. Заявки можуть подавати всі співробітники Единбурзького університету та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (як постійні, так і тимчасові співробітники). Це будуть спільні програми, тому в кожному університеті мають бути визначені відповідні співробітники. Студенти, аспіранти та докторанти не можуть подавати заявки, але можуть брати участь у проєктах.

Очікувана максимальна сума кожного гранту становить 3 тисячі фунтів стерлінгів (в окремих випадках гранти можуть бути підтримані й на більшу суму).

Цей фонд відкрито з 29 березня 2023 року. Подача заявок припиняється 31 травня 2023 року. Повідомлення заявникам про прийняте рішення буде надіслано упродовж двох тижнів після отримання заявки. Вся діяльність та витрати мають бути завершені до 31 липня 2023 року. Гранти, не витрачені до цієї дати, будуть повернені для перерозподілення. Заявки розглядатимуться в індивідуальному порядку доти, доки залишається фінансування.

Подача заявок для участі в конкурсі проєктів здійснюється на сайті Единбурзького університету за посиланням: 

https://www.ed.ac.uk/global/events-and-opportunities/edinburgh-knu-partnership-fund

З питань партнерства в рамках цих можливостей, а також для підбору партнерів для подачі заявок можна звертатися:

Роман Петюр, начальник відділу міжнародних зв’язків: rpetyur@knu.ua 

Нагадаємо, що завдяки Ініціативі єднання між британськими та українськими університетами виші Великої Британії зможуть надавати необхідну підтримку вітчизняним закладам вищої освіти. До партнерства вже долучилися близько 80 британських університетів, зокрема Единбурзький університет, який об’єднав наукові зусилля із Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. До того ж, міцним фундаментом співпраці двох університетів є угода про побратимство між містами Единбургом та Києвом. Нині понад 60 українських університетів прагнуть долучитися до Ініціативи. 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024