Новини

 

На базі Університетської клініки відкрили стаціонарний Пункт незламності

24.02.2023

У річницю повномасштабного вторгнення рф на територію України КНУ імені Тараса Шевченка відкрив стаціонарний цілодобовий Пункт незламності на базі Університетської клініки.

 

Шевченків університет, як і вся Україна, живе й працює в умовах повномасштабної війни. Масові ракетні обстріли міста Києва часто несуть за собою тривалі перебої в роботі системи життєзабезпечення міста. Задля підтримки працівників, студентів і мешканців Голосіївського району в воєнний час Університет, за сприяння народного депутата Андрія Геруса, організував роботу із забезпечення функціонування стаціонарного пункту незламності на базі Університетської клініки, розташованої поряд зі Студентським містечком у густонаселеній частині Голосіївського району.

Відкриваючи пункт, ректор Університету Володимир Бугров зауважив, що «колектив Університетської клініки приклав чимало зусиль, аби все привести до ладу. Зроблена велика, сумлінна робота. Але це той рідкісний випадок, коли я бажаю, аби цим не довелося часто користуватися». Ректор побажав якнайшвидшої перемоги Україні у цій жахливій війні. «Минув рік. Це багато чи мало?! Це дуже багато. Як добре, що ми вистояли. Як добре, що ми не припинили роботу, бо починати було б дуже складно. Дякую кожному й кожній із вас! Переконаний, переможемо!»

Площа Пункту незламності становить 235 м.кв., одночасно він може прийняти до 100 осіб. Пункт обладнаний засобами автономної генерації електроенергії та опалення, доступом до Інтернету (термінал супутникового зв’язку Starlink), запасом питної води та іншим необхідним інвентарем. Також пункт має спеціальні медичні ліжка, надані польськими партнерами як гуманітарна допомога. За потреби медичну допомогу надаватиме чергова бригада Університетської клініки.

Пункт незламності працюватиме в ефективній взаємодії з Голосіївським управлінням поліції ГУНП у місті Києві.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024