Новини

 

Співраця КНУ з АТ «Фармак»: перші кроки в реалізації проєкту «BioMed-Sсiеnce Hub»

04.10.2022

Перспективи співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та АТ «Фармак» обговорили під час робочої зустрічі, що відбулася 4 жовтня 2022 року.

КНУ імені Тараса Шевченка на зустрічі представляли проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова, проректор з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарська робота) Олег Федевич, директор ННІ високих технологій Ігор Комаров, начальник науково-дослідної частини Олег Недибалюк. Від АТ «Фармак» були присутні технічний директор Андрій Гой, директорка з корпоративних комунікацій Євгенія Піддубна, керівник департаменту досліджень та розробки Роман Смішко.

 

Проректорка Ганна Толстанова зазначила, що зважаючи на події, з якими стикається наша країна після повномасштабного вторгнення рф на територію України, потрібно шукати шляхи ефективної співпраці науки та бізнесу задля подальшої відбудови та успішного розвитку країни. Однією з платформ для такої співпраці може стати інноваційний науково-дослідницький центр «BioMed-Sсiеnce Hub».

 

Детальніше про створення «BioMed-Sсiеnce Hub» представникам АТ «Фармак» розповів Ігор Комаров. Зокрема, він зазначив, що «BioMed-Sсiеnce Hub» дозволить ефективно впроваджувати iнновацiйнi технологiї шляхом апробацiї та реалiзацiї високотехнологiчних start-up компанiй, що працюватимуть над розробкою новiтнiх технологiй лiкування i дiагностики поширених хвороб та проводити доклінічні і клінічні дослідження нових лікарських засобів для зацiкавлених органiзацiй в Українi та за кордоном.

 

Сторони дійшли згоди щодо співпраці у галузі освіти й науки, про що найближчим часом буде підписано меморандум.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024