Новини

 

КНУ – партнер Інформаційного тижня Еразмус+

20.12.2021

Про новий етап фінансування програм Еразмус+, про пріоритети й ключові цілі пропонованих навчальним закладам програм, а також про особливості оформлення конкурсних заявок і подальшої їхньої переможної реалізації говорили учасники «Інформаційного тижня Програми Європейського Союзу Еразмус+: можливості та конкурси 2021-2027 рр. для організацій України» в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

Офіційне відкриття заходу відбулося в головному навчальному корпусі КНУ 20 грудня 2021 року в межах Інформаційного дня для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України. До участі в урочистостях із нагоди відкриття події долучилися проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова, начальник відділу міжнародного співробітництва Роман Петюр, а також інші зацікавлені працівники Університету.

Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова відзначила важливість партнерської підтримки й командної взаємодії для успішного втілення освітніх проектів за цією програмою: «Уже традиційно проводимо цей захід спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка як одним із наших надійних партнерів. Новий конкурс є дуже потужним. Тож усією командою сподіваємося на позитивні новини для кожного з присутніх, бо учасники більшості наших заходів неодмінно зустрічаються з нами під час заключних семінарів для переможців. Тож бажаємо вам і вашим ЗВО якнайбільше проєктів-переможців!». Після палкої мотиваційної промови координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні оприлюднила інформацію щодо пропонованих програмою Еразмус+ можливостей, тож ішлося про конкурси у таких освітніх сферах, як:

  • вища освіта, можливості для самих ЗВО;
  • професійно-технічна освіта;
  • фахова передвища освіта;
  • освіта дорослих;
  • освіта для молоді.

Із вітальним словом від імені адміністрації КНУ виступила проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова, яка наголосила на важливості особистих зусиль для досягнення успіху: «Кожного з присутніх чекатиме тиждень плідної роботи. Упевнена, що інформація, яку отримають учасники, буде і корисною, і важливою. Зараз розпочинається новий період фінансування програм Еразмус+, тож започатковуються нові види й форми підтримки. Сподіваюся, що сьогоднішні ваші напрацювання гідно втіляться в переможні проекти Еразмус+. Щиро радію, що завдяки учасникам сьогоднішньої події формується якісна мережа інтернаціоналізації освіти в Україні!».

Упродовж Інформаційного тижня Еразмус+ учасники отримають вичерпну інформацію з таких, зокрема, тем:

  • координація підготовки успішних проєктів;
  • пошук партнерів;
  • міжнародна мобільність і віртуальні обміни у сфері вищої освіти;
  • розбудова потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти;
  • розбудова потенціалу вищої освіти, Еразмус Мундус.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка бажає українським освітянам, які стали слухачами «Інформаційного тижня Програми Європейського Союзу Еразмус+: можливості та конкурси 2021-2027 рр. для організацій України» успішної проєктної реалізації набутих знань! 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024