Новини

 

Лекція Романа Офіцинського «Політична діяльність Івана Франка»

17.09.2020

У 17 вересня до Центру вивчення творчої спадщини Івана Франка КНУ імені Тараса Шевченка завітав ужгородський професор Роман Офіцинський.

 

У рамках візиту український краєзнавець, доктор історичних наук, професор, журналіст, поет Роман Офіцинський прочитав лекцію для студентів-політологів філософського факультету та студентів історичного факультету за темою «Політична діяльність Івана Франка».

«Щоразу І. Франко стає ближчим, злободеннішим, зрозумілішим, коли, як і буквально сьогодні, натикалися на очевидний дефіцит відповідальності політиків та інтелігенції за духовний стан суспільства. Не кажу вже про змарновані шанси Української держави після 2005 р., переважно з вини простраційного президента-нарциса, а від 2010-го – його візаві, за суттю навіть не президента.

Власне, у національну духовність І. Франко увійшов як друга постать після Т. Шевченка. Це два крила нового буття. Якщо Шевченко, перевтілившись у народного співця – Кобзаря, пробудив націю, то Франко став її вчителем у троякій іпостасі: і Каменяра, і Вічного Революціонера, і Мойсея».

Відеоверсію лекції можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=PKfvzK44VCI 

 

Центр вивчення творчої спадщини Івана Франка

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024