Новини

 

КНУЕХРО-Весна 2024: Відчуй силу своєї унікальності

20.05.2024

Молодь обирає Шевченків університет. 18 травня охочих відвідати День відкритих дверей КНУЕХРО-Весна 2024 було так багато, як у часи До Великих Потрясінь. Це зміцнює у нас віру в стійкому, розвиненому, цивілізаційному майбутньому.

Адже молодь обирає Україну! 

 

Свято КНУЕХРО-Весна 2024 розпочалося з неймовірного перформансу, присвяченому 190-річчю КНУ, у виконанні Творчого об’єднання «Ніч в Університеті», Народної хорової капели «Днiпро» та Студії естрадного вокалу Молодіжного центру Університету. Наприкінці дійства пролунав легендарний «Gaudeamus» від хору, а після нього – гімн Шевченкового університету, створюючи відчуття масштабності та академічності.

Гостей привітав ректор КНУ Володимир Бугров:

«Восени ми урочисто відзначаємо 190 років Університету. 190 років, як у Києві постав славетний на всю Україну, та й на весь світ, Університет. Тоді він носив ім’я Святого Рівноапостольного князя Володимира, а вже потім, у 1930-х роках, був названий на честь Великого Пророка Тараса Шевченка. І тому 190 – це наша історія. 190 – це наше життя. 190 – це наші студенти й студентки, викладачі й викладачки – усі, хто вчився і працював в Університеті. Я дякую всім, хто сьогодні долучився до Дня відкритих дверей. І дякую нашим захисникам і захисницям, які зі зброєю в руках дають нам сьогодні можливість бачитися, зустрічатися, працювати тут, у нашому українському Шевченковому університеті».

«Наш Університет створює можливості бути серед кращих, вчитися у кращих, прагнути більшого, бачити світ ширше, ставати успішним. Тут талант і здібності поєднуються для того, аби був розвиток і самореалізація. Саме тому Всеуніверситетський День відкритих дверей КНУЕХРО-Весна 2024 стверджує, що КНУ – сила твоєї унікальності», – сказав модератор святкової церемонії, директор Бізнес-школи КНУ Володимир Зубченко.

Сьогодні КНУ імені Тараса Шевченка – це неймовірний простір освітніх можливостей. Це майже 500 освітніх та освітньо-наукових програм, серед яких 83 унікальні. Це 12 факультетів, 7 навчально-наукових інститутів, 1 навчально-науковий центр, 3 інститути, 2 коледжі, ліцей, 2 підготовчі відділення. Наразі в КНУ навчаються 30 тисяч здобувачів освіти, і щороку університетська родина поповнюється студентами з найвищими прохідними балами, переможцями міжнародних олімпіад і змагань.

Традиційно на КНУЕХРО представники усіх підрозділів, викладачі й студенти чекали гостей на своїх локаціях, щоб проконсультувати, допомогти із вибором та відповісти на всі запитання. Також працювали спеціальні локації: Мистецький салон, Експериментаріум, платформи Марафон «Вступ до КНУ 2024» та «Кримський вектор КНУ».

Як і протягом попередніх років, авдиторія імені Максимовича у Червоному корпусі зібрала на локації «Вступ до КНУ 2024» тих, хто прагнув отримати практичні поради щодо вступу на бакалаврат, на магістратуру, до коледжів КНУ, дізнатися про діяльність Студентського парламенту, проживання у Студмістечку тощо.

Також найбільше зацікавлення відвідувачів викликали експериментаріуми від Факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем, Фізичного й Хімічного факультетів, Навчально-наукового інституту високих технологій та Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» КНУ. Наука – це мистецтво, доводили студенти й викладачі, закликаючи поглянути на кріошоу та лазерну туманність, приборкати вулкан, оцінити красу електромагнетизму та створити власну «мікробіологічну розмальовку».

«Наш факультет є найбільшим серед фізичних факультетів українських ЗВО. У нас представлено всі напрямки – від фізики матеріалів, молекулярної фізики до фізики ядра, прискорювачів і космології.  Набираємо на перший курс за трьома спеціалізаціями – оптики, астрономи й безпосередньо фізики», – запрошував абітурієнтів доцент кафедри квантової теорії поля та космомікрофізики Фізичного факультету Володимир Горкавенко.

Цікаво було «подорожувати» зоряним небом біля стенда кафедри астрономії та фізики космосу, слухаючи розповідь третьокурсника Микити Білодіда про білих карликів і червоних гігантів. Тим часом охочі поринути у світ прискорювачів та елементарних частинок прямували до студентів освітньо-наукової програми «Фізика високих енергій».

Якщо астрономи пропонували подорожувати в просторі, то історики – в часі. Доки готувалися до зустрічі з потенційними вступниками, на стільцях чекали… лицарські обладунки, приготовані для поціновувачів історичної реконструкції.

«Приєднуйтесь до нашої спільноти! Пропонуємо такі спеціальності, як «Середня освіта. Історія», а також  «Музеєнавство і пам’яткознавство» й «Архівістика та управління документацією». У межах спеціальності «Історія та археологія» є і магістерські, і бакалаврські програми», – запрошував в. о. декана Історичного факультету Тарас Пшеничний.

Майбутні медики цього дня могли повчитися надавати першу домедичну допомогу і докладно вивчити будову людського тіла. Майстерклас влаштували викладачі й студенти ННЦ «Інститут біології та медицини».

На локаціях ВІКНУ та Інституту Управління державної охорони України передбачувано було багато зразків сучасної зброї. Її роздивлялися, прикладали до плеча, пробували на вагу й ергономічність.

Чимало цікавинок підготували для відвідувачів всі факультети й інститути. Численні майстеркласи, мінілекції, токшоу, виставки й презентації, захопливі конкурси та цікаві тематичні воркшопи екскурсії – усе це було зроблено заради того, щоб нинішні старшокласники відчули неповторну атмосферу Шевченкового університету й зрозуміли: професійне майбутнє найкраще починати саме тут. І багато відвідувачів полишали захід із наміром повернутися сюди вже студентами.

Дмитро, учень Коледжу «Оптіма»:

«Спочатку я планував навчатися до 4 курсу Коледжу. Але, побувавши сьогодні на Дні відкритих дверей, я подумав, що вже після 2 курсу можна спробувати вступати до КНУ і стати студентом цього уславленого закладу. Я ознайомився з життям Університету, освітніми пропозиціями, навіть зі студентським самоврядуванням. Гадаю, що вже спрямований на ваш Університет».

Батьки Микити, майбутнього абітурієнта: 

«Два роки тому ми переїхали до Києва із Запоріжжя. Для вступу сина розглядали багато українських університетів, але зупинилися саме на КНУ. На Дні відкритих дверей нам все сподобалося. Син відвідує Підготовчі курси Університету і щотижня нам розповідає, як тут цікаво, красиво. І от сьогодні випала чудова нагода самим усе побачити, ознайомитися з можливостями факультетів і просто походити коридорами Червоного корпусу. Це неймовірні враження! Ми спочатку були зорієнтовані на Фізичний факультет. Але сьогодні поспілкувалися з викладачами, зі студентами різних факультетів і тепер трошки розгублені. Очі розбігаються! Так багато спеціальностей, і всі цікаві! Треба все обміркувати. Єдине, в чому ми упевнилися, – то це у виборі саме КНУ для здобуття вищої освіти».

Учениці Київської інженерної гімназії:

«День був дуже насиченим. Ми прийшли сюди зі своєю класною керівницею Оленою Володимирівною Мартинюк, багато учнів якої навчалися в КНУ, а дехто вже й сам викладає. Тут вирує атмосфера єдності, науки, академічності. Вражає, з яким запалом студенти розповідають про своє навчання в Університеті. Власне майже сакральним є сам Червоний корпус. Все у цій будівлі говорить про неймовірну важливість і наукову цінність цього місця. Це надзвичайно статусний Університет!»

КНУ імені Тараса Шевченка чекає на юне, обдароване, цілеспрямоване та невгамовне поповнення, яке неодмінно примножить історію та славу 190-річного Шевченкового університету!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024