Новини

 

Юні правознавці розпочали своє навчання в Університеті

10.10.2018

Своє навчання в Університеті юних правознавців, що діє при КНУ імені Тараса Шевченка, розпочали 60 найдопитливіших і найактивніших студентів.

Перше заняття в Головному навчальному корпусі КНУ провели 10 жовтня 2018 року, юні студенти одержали свої перші студентські квитки, з’ясували безліч організаційних питань і вже прослухали свою першу лекцію із юриспруденції. На урочистості з нагоди початку занять до школярів-правознавців завітали заступниця декана юридичного факультету Олеся Отраднова, керівник Університету юних правознавців, який чотири роки тому заснував цей унікальний для всієї України проект, Роман Мельник, очільниця компанії «Nota bene. Legal group» Яна Рубчук та виконавча директорка фірми «Quantum Attorneys» Надія Кірієня.

Олеся Отраднова привітала студентів у жартівливій формі, порівняла Університет юних правознавців із Гоґвортсом і заохотила всіх «навчатися магії й чаклунству права». Роман Мельник висловив сподівання, що вже наступного року лави КНУ поповняться першими випускниками Університету юних правознавців і порадив студентам бути активними й цілеспрямованими відвідувачами занять. Потому до юних студентів звернулася випускниця юридичного факультету КНУ Яна Рубчук, яка запевнила присутніх, що навчатися вони будуть у найкращому навчальному закладі України, та пообіцяла персональну стипендію найуспішнішому випускникові Університету юних правознавців. Надія Кірієня також привітала всіх студентів із початком занять та висловила сподівання, що і їхня компанія неодмінно пропонуватиме цікаві конкурси й подарунки для амбітних юних правників.

Потому студенти дискутували про історію зародження юридичної науки, слухали лекційний матеріал від аспірантів юридичного факультету й одержували свої перші завдання із юриспруденції.

 

Довідково: Університеті юних правознавців – проект, що існує від 2015 року. Ініціатором його створення виступив Роман Мельник, доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного права юридичного факультету КНУ. За чотири роки існування проекту він здобув офіційну підтримку Міністерства юстиції України й Міністерства освіти і науки України. За цей час до занять в Університеті долучилося понад 700 учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва й близько 200 учнів загальноосвітніх навчальних закладів із інших регіонів. Із проектом постійно співпрацюють щонайменше 5 організацій та юридичних компаній. Окрім теоретично-практичних занять слухачі Університету мають нагоду відвідати ознайомчі екскурсії до Конституційного суду України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України, Міністерства юстиції України та інших органів державної влади.

 

Більше інформації про Університет юних правознавців можна знайти тут.

Знімки - Наталя Мацибок-Стародуб,

Микола Нестеренко.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024