Новини

 

Міжнародна українсько-норвезька конференція у КНУ

11.06.2018

 

З 6 по 8 червня 2018 року у Головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка та на економічному факультеті КНУ відбулася триденна Міжнародна українсько-норвезька конференція «Modernization, Westernization, and Democratization of Public Financial Management in Central and Eastern European Countries» («Модернізація, вестернізація та демократизація управління державним фінансами у країнах Центральної та Східної Європи»).

Організаторами конференції виступили: бізнес-школа Норд Університету (Nord University Business School),  Київський національний університет імені Тараса Шевченка, економічний факультет КНУ і Міжнародний фонд соціальної адаптації.

Зі вступним словом до учасників конференції звернувся проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петро Бех, який привітав учасників конференції зі знаковою подією та побажав плідної роботи.

Перед учасниками конференції виступив завідувач кафедри фінансів, професор Ігор Лютий, який акцентував увагу на актуальності обговорення проблем у сфері публічного фінансового менеджменту. Він також розповів присутнім про співпрацю КНУ з Норд університетом, результатом якої стало впровадження програми подвійного диплома за ОКР «магістр» - «Фінанси публічного сектору», а також співробітництва в інших напрямках, зокрема: проведення спільних наукових конференцій і семінарів; публікація наукових статей, монографій, матеріалів конференцій; створення умов та надання можливостей для академічного обміну.

Під час конференції були обговорені ідеї щодо модернізації і демократизації в сфері управління державними фінансами в Україні та інших країнах, що розвиваються. Дискусії велися за трьома напрямками: облік і бюджетування в публічному секторі; модернізація публічного фінансового менеджменту; реформування публічного сектору економіки.

Участь у конференції взяли понад 60 науковців, практиків, представників державної влади, міжнародних організацій та інших зацікавлених сторін з різних країн світу, зокрема: США, Великобританії, Норвегії, України, Італії, Німеччини, Естонії, Японії та інших країн.

Обговорення наступних результатів наукової діяльності заплановано на 25-26 вересня 2018 року на XV Міжнародній науково-практичній конференції «Світові тенденції та перспективи розвитку фінансової системи України».

 

За матеріалами економічного факультету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024