Новини

 

«Сучасна стохастика: теорія та застосування. IV»

11.06.2018

Нещодавно на механіко-математичному факультеті КНУ відбулася Міжнародна наукова конференція MSTA-IV «Modern Stochastics: Theory and Applications. IV»

Конференція «Сучасна стохастика: теорія та застосування. IV» присвячена 100-річчю видатного українського математика Йосипа Ілліча Гіхмана (26.05.1918-30.07.1985), одного із засновників української ймовірнісної школи. Йосип Ілліч працював на механіко-математичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 1948 по 1966 роки на посадах асистента, професора та завідуючого кафедри теорії ймовірностей та математичної статистики.

Співорганізатори конференції: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут кібернетики Національної академії наук України імені   В. М. Глушкова, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова.

 

Засідання конференції проходили на механіко-математичному факультеті та факультеті комп’ютерних наук та кібернетики.

 

В конференції брали учать 118 науковців (віком від 21 до 93 років!) із 10 країн світу, а саме: України, Литви, Польщі, Білорусі, Росії, Німеччини, США, Іспанії, Фінляндії, Швеції.

 

Найбільша кількість учасників конференції – це українці, які представляють 15 університетів та академічних інститутів України. Це свідчить про великий науковий потенціал України в галузі теорії ймовірностей та її застосувань.

 

Серед доповідачів конференції 2 академіка Національної академії наук України — Володимир Семенович Королюк та Ігор Миколайович Коваленко, 90 професорів, докторів та кандидатів наук, 17 аспірантів та 3 студенти.

 

В рамках конференції відбулося 19 пленарних доповідей та працювало 6 секцій, на яких було зроблено 71 доповідь:

1.   Stochastic processes in functional spaces.

2.   Fractional calculus and stochastic differential equations.

3.   Complex dynamical systems.

4.   Statistics of stochastic processes and random fields.

5.   Fractal analysis of singular probability measures and its applications.

6.   Applications of probability and statistics.

 В рамках конференції відбулися зустріч зі співробітниками факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та урочисте покладання квітів до меморіальної дошки Йосипу Іллічу Гіхману в місті Умань.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024