Новини

 

Оголошено переможців Studway Awards 2017

28.12.2017

21 грудня 2017 року відбулася довгоочікувана подія – святкування четвертої річниці видання на Studway Awards 2017.

Талановиті студенти Творчого об’єднання «Ніч в університеті» на чолі з ідейним натхненником Олексієм Руденком здобули перемогу у номінації «Культура».

«Ніч в університеті» – це театралізовані нічні екскурсії, під час яких студенти-актори показують історію навчального закладу й країни, використовуючи костюми та реквізит.

Проект уже давно вийшов за межі Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Наразі екскурсії пройшли в Інституті філології, у корпусах на ВДНГ та Науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича. Цього року проект переміг на Всеукраїнському фестивалі інновацій у номінації «Соціальний проект», а навесні студенти планують разом з НАТО показати історію альянсу.

Номінацію «IT» заслужено отримав мобільний застосунок iSEE, який допомагає незрячим людям орієнтуватися у просторі. Його створили студенти-кібернетики з КНУ – Антон і Катерина Юркови, Іван Чернуха, Дарія Лихенко та Сергій Попельницький.

Щоб знайти об’єкт, програма користується нейронною мережею і не вимагає виходу в інтернет.

Смартфон розташовується на рівні очей, його камера фіксує предмети й об’єкти навколо людини і відстань до них. Далі за допомогою звуків та вібропідказок програма скеровує людину до потрібного їй предмета.

Проект HELi переміг у номінації «Медицина».

Студенти КНУ Вікторія Гайдар, Микита Чечула та Сергій Батарчук створили систему, що заздалегідь попереджає про епілептичний напад.

Проблема актуальна, адже в усьому світі приблизно 50 мільйонів людей страждають від епілепсії, з них майже 20% становлять діти. Розробка складається із мобільного датчика, системи обробки сигналу й мобільної програми, через яку користувач, найближчі родичі й медичний центр отримують попередження про напад.

Команда стала півфіналістом University Startup World Cup 2017 (Копенгаген, Данія).

Пишаємося досягненнями наших студентів та бажаємо нових перемог у 2018 році!

 

 

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024