Новини

 

Делегація Чжецзянської компанії «Zhejiang Golden Egg Science and Technology» відвідала КНУ

14.09.2017

14 вересня університет відвідала представницька делегація компанії «Zhejiang Golden Egg Science and Technology» (Чжецзянська компанія науки та технологій «Золоте яйце»). Делегацію китайських фахівців і науковців очолив Генеральний директор компанії Луменг Лі.

Делегацію прийняв ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський. Він розповів гостям про тісні і результативні контакти  Університету з закладами освіти Китаю. Це співпраця і партнерство з 14-ма найбільшими університетами дружньої країни в рамках двосторонніх угод.  

В останні роки  Китай перебуває на 6-7 місці серед країн, до яких відряджається найбільше наших студентів, аспірантів, науковців. Велика робота проводиться у Центрі китайської літератури та викладання китайської мови, що діє в Інституті філології КНУ з 2011 року і суттєво сприяє вивченню китайської мови в Україні. Щороку КНУ випускає до 40-ка бакалаврів і 20- 25 магістрів у галузі китайської філології. Університет зацікавлений у постійному підвищенні стандартів освіти і наукової роботи, і це вже темпорально закладено у динаміці співпраці. Тож ініційовані чжецзянськими фахівцями ініціативи та інноваційні пропозиції приймаються не просто до уваги, а беруться до конкретного опрацювання і вироблення зустрічних пропозицій.

В ході зустрічі присутніми з обох сторін було підтримано і обговорено ряд цікавих можливих варіантів спільних проектів, що найближчим часом будуть детально опрацьовані.

 В кінці зустрічі сторонами було підписано Меморандум про співпрацю.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024