Новини

 

Український молодіжний делегат до ООН

25.04.2017

21 квітня на філософському факультеті відбулася презентація програми «Український молодіжний делегат до ООН». Її було ініційовано у 2014 році учасницями програми «Молодь змінить Україну» та Фондом Богдана Гаврилишина. Відтоді вже три роки поспіль українські молодіжні делегати представляють молодь нашої країни в ООН - завдяки підтримці Фонду Богдана Гаврилишина у партнерстві з Міністерством закордонних справ, Міністерством молоді та спорту України та ГО Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско.

Щороку молодіжні делегати майже з 30 країн збираються у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, щоб взяти участь в обговоренні молодіжних проблем в усьому світі та представляти молодь своєї країни на Генеральній Асамблеї. 

Під час зустрічі на факультеті цьогорічні молодіжні делегати Уляна Автономова та Кирило Бескоровайний розповіли про програму та можливості, що вона надає. У її межах молодіжні делегати долучаються до справжньої дипломатичної роботи: виступають на засіданнях, беруть участь у переговорах та працюють з Постійними представництвом України при ООН.

Окрім дипломатичної роботи молодіжні делегати працюють з молоддю в країні протягом року, зокрема, Уляна та Кирило розповіли про організацію всеукраїнського волонтерського туру “Тут і Зараз”, який вони організували влітку 2016 року. 

11 квітня стартував цьогорічний набір на програму і вже на початку червня буде відібрано 2 нових молодіжних делегатів України до ООН для участі у 72-му засіданні Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Більше про особливості програми Ukrainian Youth Delegate to the UN та критерії відбору учасників можна знайти на сайті uayouthdelegate.com.

 

Уляна Автономова, студентка ІІ курсу магістратури, напрям “Політологія”

Молодіжний делегат від України до ООН 2016/2017

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024