Новини

 

Дистанційний турнір з інформаційних технологій

20.03.2014
Згідно з наказом ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка №1115-32 від 27 листопада 2013 року з 13 грудня 2013 року по 15 лютого 2014 року на базі Українського фізико-математичного ліцею та факультету кібернетики було вперше проведено Дистанційний турнір з інформаційних технологій серед учнівської молоді як різновид інтелектуальних Інтернет-змаганьдля учнів середніх навчальних закладів.
Це змагання наслідує у своєму формуванні методи проведення Всеукраїнських Інтернет-олімпіад з інформатики, фізики, математики, а за своєю структурою - Всеукраїнську учнівську олімпіаду з інформаційних технологій, започатковану в 2011 році.
Мета турніру - створення умов для рівного доступу до участі у масових інтелектуальних змаганнях учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, що проживають і навчаються у сільській місцевості та населених пунктах, віддалених від навчальних та наукових центрів, підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення інформаційних технологій та інформатики в цілому, стимулювання розвитку відповідних інтелектуальних здібностей.
Турнір є різновидом особистої першості учнів України у сфері інформаційних (цього року – власне офісних) технологій. Виконання робіт цього змагання базується на знаннях учнями можливостей пакету додатків Microsoft Office. Проте основною відмінністю від Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій є дистанційність змагання: учні виконують роботи в межах свого навчального закладу і надсилають розв’язання за допомогою базового ресурсу «Фізмат» - авторської розробки студента факультету кібернетики, заступника голови журі Григорія Гогерчака(http://itech.bz.ua/).
До роботи в журі турніру було залучено кращих освітян зі сфери інформаційних технологій, зокрема й викладачів університету.Очолив журі доктор фізико-математичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, завідувач кафедри математичної інформатики, декан факультету кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолій Васильович Анісімов.
До складання завдань долучилися: доцент кафедри математичної інформатики факультету кібернетики, кандидат фізико-математичних наук, автор завдань Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій Ігор Олександрович Завадський, вчитель інформатики Українського фізико-математичного ліцею, кандидат педагогічних наук Валентина Олександрівна Потієнко, а також студенти факультету кібернетики Віктор Якубів та Григорій Гогерчак. Всебічну підтримку в організації турніру надававЗаслужений вчитель України, доцент кафедри методики природничо-математичної освіти і технологій, методист НМЦ технологій Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат фізико-математичних наук, організатор київських міських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій Олександр Борисович Рудик.
Цього року турнір проводився у чотири заочні етапи. До участі в І етапі турніру зареєструвалися 1195 учасників з більш ніж 200 шкіл з усіх куточків України. Кожного наступного етапу проводився відбір кращих серед кращих, після чого до заключного (IV) етапу було допущено 84 найкращих учнів України, серед яких четверо учнів УФМЛ. В результаті 27 учасників були нагороджені дипломами І-ІІІ ступеня. Серед учнів Українського фізико-математичного ліцею переможцями стали Євгеній Варзар (2 абсолютне місце, І диплом) та Юрій Йосипів (11 абсолютне місце, ІІІ диплом). Інші учні також підтвердили високий рівень підготовки навчального закладу, увійшовши до 120 кращих учасників турніру.
Впродовж турніру було проведено вебінар з веб-дизайну «HTML5: на порозі нової ери веб-розробки» (доповідач - член організаційного комітету та журі Турніру, студент факультету кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктор Якубів). У зв’язку з великою популярністю змагання оргкомітету було доручено розглянути можливість розширення турніру на чотири номінації: офісні технології, веб-дизайн, веб-програмування та комп’ютерна графіка.
Організаційний комітет висловлює щиру подяку учасникам, координаторам, вчителям та особливо членам журі за їхню копітку працю та підтримку. Бажаємо успіхів на освітній ниві та сподіваємось на подальшу співпрацю!
Григорій Гогерчак






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024