Новини

 

В ІМВ заграла барвами «Веселка країн»

24.05.2023

На цю подію в ННІ міжнародних відносин КНУ чекали довгих три роки. Пандемія та повномасштабне вторгнення рф поставили на паузу найулюбленіше свято всіх студентів і викладачів Інституту – конкурс «Веселка країн». І ось 19 травня 2023 року студентська творчість знову заграла барвами різних країн.

 

Порозуміння між народами найкраще досягнути через пізнання історичних традицій, приправлених неповторними, самобутніми смаками національної кухні. Такою є задумка конкурсу ІМВ «Веселка країн», на якому збірні команди студентів представляють культурні та гастрономічні звичаї обраних країн.

Цьогорічна «Веселка країн» була присвячена Дню Європи, а тематикою стала доба Середньовіччя.

Учасники конкурсу представляли кухню та культуру таких європейських країн: Англія (МК), Німеччина (МБ), Іспанія (МП), Туреччина (МВ), Польща (МЕВ) та Франція (МР). 

Конкурс, як завжди, відбувся у два етапи – презентація національної кухні (хол ІМВ) та культури країни (велика актова зала).

Після кількох років вимушеного простою студентська творчість і креативність били життєдайним ключем. Усіх присутніх захопив вир костюмованого карнавалу, гумору, музики, танцю й пісень. Почесним гостем свята став Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

Від початку заснування конкурс «Веселка країн» покликаний слугувати й благодійним цілям. Цього року фестиваль мав на меті зібрати якомога більше коштів на потреби ЗСУ. Тож перед початком ярмарку було відкрито окремі банки для кожної команди, куди студенти сплачували за пригощення і донатили.

Загалом було зібрано 93 743 гривні! Найбільше зібрала команда «англійців» – близько 36 тисяч гривень, за що отримала приз від партнера заходу «Domino’s pizza».

За результатами голосування високоповажних суддів перемогу здобула команда, яка представляла Францію.

Бажаємо конкурсу «Веселка країн» продовження гарних традицій, натхнення і процвітання під мирним небом!

 

За інформацією ННІ міжнародних відносин

 Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024