Новини

 

Університет готується до проведення вступної кампанії в умовах воєнного стану

17.06.2022

Питання навчання учасників освітнього процесу і працівників Університету основам захисту в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, перевірки готовності захисних споруд, оновлення інструкцій про порядок дій в разі виникнення небезпеки стали предметом обговорення на черговій нараді-навчанні з цивільного захисту, що відбулася перед стартом вступної кампанії.

«Сьогодні, коли в Україні йде повномасштабна війна, а частина території поки перебуває під окупацією, ризик виникнення надзвичайних ситуацій – уже давно перейшов позначку «високий». Попереду вступна кампанія, новий навчальний рік. Ми повинні зробити все, аби кожен працівник, студент, знав як реагувати в умовах надзвичайної ситуації, був ознайомлений із планами евакуації з приміщень та схемами розташування найближчих укриттів», – наголосив ректор Володимир Бугров.

Проректорка Ганна Толстанова доповіла про результати засідання Штабу цивільного захисту Університету. Вона зауважила на важливості забезпечення стабільної та швидкої комунікації між особами, відповідальними за безпеку, та готовності університетського персоналу для злагоджених дій у разі необхідності евакуації.

Проректорка Олена Добржанська, яка нещодавно з колегами пройшла курси домедичної допомоги, провела тренінг для учасників наради. «Найголовніше у надзвичайній ситуації не допустити паніки. Адже панічна поведінка з’являється тоді, коли людина не знає, що робити. Коли людина попереджена про можливі загрози й має відповідні навички, вона знає як діяти», – зауважила проректорка.

Також для учасників наради була проведена навчальна евакуація, під час якої була продемонстрована злагоджена робота всіх служб.

За результатами зустрічі було прийнято рішення до кінця червня провести ревізію всіх укриттів, які є на території університету та студмістечка, підготувати план робіт з їхнього дообладнання впродовж літніх місяців. А також здійснити серію навчань для співробітників Університету з цивільного захисту.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024