Новини

 

Онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів: підсумки 10 травня

10.05.2022

Кадрові питання, підготовка до цьогорічної вступної кампанії та питання щодо завершення поточного навчального року були розглянуті під час зустрічі керівництва Університету з очільниками структурних підрозділів, що відбулася 10 травня 2022 року.

Ректор Володимир Бугров звернув увагу на те, що понад місяць відбувалися зустрічі з очільниками навчальних підрозділів щодо кадрових питань. «Ми розуміємо, що говорити непопулярні речі складно. Тому провели також відкриту онлайн-зустріч з науковцями й викладачами Університету. Відповіли на всі запитання щодо особливостей освітніх, наукових та організаційних процесів в Університеті під час війни. Більшість факультетів надали свої пропозиції, але не всі. Тож прошу з відповідальністю поставитись до цього питання, пам’ятаючи, що ми з вами сповідуємо принцип: максимально зберегти трудовий колектив і консолідовано, разом пережити ці складні часи», – сказав ректор. Він зауважив, що перший проректор Володимир Ільченко складає графік зустрічей з очільниками факультетів та інститутів, щоб досягти спільної візії з кадрових питань з урахуванням особливостей кожного підрозділу.

Розглядаючи питання вступної кампанії, Володимир Бугров звернув увагу, що МОН України оприлюднило Порядок прийому для здобуття вищої освіти у 2022 році. Тому на черговому засіданні Вченої ради буде розглянуто зміни до Правил прийому до КНУ у 2022 році. Ректор закликав ефективно попрацювати над змінами й звернути увагу на такі аспекти як оптимізація переліку освітніх програм, узгодження форми проведення фахового іспиту (передбачає очну або дистанційну перевірку), вимоги до мотиваційних листів, порядок оцінювання за результатами усної співбесіди та програми творчих конкурсів. Проректор Андрій Гожик зазначив, що ми працюємо у вкрай складний період, і оптимізувати освітні програми – вимога часу. «Мати, скажімо,  на ОС «Бакалавр» 2 освітні програми – це розкіш, а 3 – це надзвичайна розкіш. Тож потрібно провести оптимізацію і результат надати на розгляд Вченої ради»– наголосив проректор.

Директор Центру комунікацій Володимир Литвиненко зауважив, що  вже 14 травня 2022 року  відбудеться Загальноуніверситетський день відкритих дверей КНУЕХРО 2022. У зв’язку з воєнним станом він проходитиме в онлайн-форматі на всіх медіаплатформах Університету. Часу залишилося обмаль, потрібно провести оновлення інформації на сайтах факультетів та інститутів, щоб абітурієнти мали актуальну інформацію, зокрема про переліки освітніх програм.

Про початок підсумкових атестацій за освітнім ступенем «Магістр» нагадав проректор Андрій Гожик. Він закликав усіх учасників атестаційного процесу дотримуватися розкладу і неодмінно враховувати безпекові аспекти. Андрій Петрович наголосив на доведенні до відома кожного правил поведінки під час повітряних тривог у момент іспиту. Він також нагадав не забувати про принципи академічної доброчесності. При цьому проректор вкотре наголосив про гнучкий підхід при оцінюванні здобувачів, які не мали змоги бути присутніми під час кожного заняття.

Перший проректор Володимир Ільченко звернув увагу, що продовжується навчання з користування системою електронного документообігу АСКОД. А проректорка Ганна Толстанова проінформувала, що найближчим часом вийде наказ МОН про фінансування наукових напрямів і буде отримано додаткові кошти. При цьому вона закликала науковців продовжувати свої дослідження безпосередньо в університетських лабораторіях.

Про організацію зустрічей із роботодавцями у форматі фестивалю KNU JOB EXPO, який відбуватиметься 17 – 20 травня, повідомила проректорка Інна Степанець

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024