Новини

 

Зустріч ректора КНУ з Послом Королівства Іспанія в Україні

25.11.2021

25 листопада 2021 року Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров відвідав Посольство Королівства Іспанія в Україні, де зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Сильвією Хосефіною Кортес Мартін.

 

Зі сторони Королівства Іспанія на зустрічі був Радник Посольства Хав’єр Фуентес Леха та перекладачка Юлія Михайлюк. Зі сторони КНУ у візиті до Посольства взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова, доцентка кафедри романської філології Навчально-наукового інституту філології Олена Братель, співробітниця відділу міжнародного співробітництва Марія Банк та представниця Центру комунікацій Тетяна Василик.

Ректор привітав Пані Посла та ознайомив зі структурою Університету як класичного закладу вищої освіти, освітніми і науково-дослідними можливостями. Високоповажні сторони підкреслили міцні та довготривалі відносини дружби та співробітництва, особливо потужними вони є у сфері розвитку іспаністики.   

Принагідно Володимир Бугров запросив Пані Сильвію Хосефіну Кортес Мартін прочитати лекції з актуальних питань зовнішньої політики Королівства Іспанія та надати нового імпульсу мовній підготовці студентів Шевченкового Університету.

В ході зустрічі було обговорено перспективи розвитку та поглиблення відносин між Університетом та Посольством Королівства Іспанія. Ректор наголосив, що Університет зацікавлений у використанні досвіду іспанської сторони в рамках програми децентралізації з підготовки службовців у сфері державного управління.

Пані Посол повідомила Ректора про зацікавленість Посольства розвивати співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та розпочати творчі проєкти в рамках відзначення 30-річчя дипломатичних відносин між країнами.

Поважні сторони вбачають великий потенціал розширення меж співробітництва в природничих напрямках, обміну досвідом шляхом проведення наукових конференцій та лекцій, а також активізації наукового співробітництва.

За матеріалом відділу міжнародного співробітництва

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024