Новини

 

Відкрився центр мови гінді та індійської культури

31.05.2007
Перший в Україні центр мови гінді та індійської культури відкрито в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ця важлива для всіх індологів подія відбулась 30 травня 2007 року.
В урочистому відкритті взяли участь Дебабрата Сага, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Індія в Україні, Григорій Семенюк, директор Інституту філології та Петро Бех, начальник Управління міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мова гінді в Київському університеті викладається 12 років, а центр мови гінді та індійської культури не лише оптимізує вивчення мови гінді, а й створить базу та дасть поштовх новим науковим звершенням у галузі індійської філології, відкриє наукові перспективи для молодих українських дослідників.
Університетські індологи подякували посольству Індії за подароване центру обладнання й сприяння вивченню мови гінді, керівництву університету за підтримку в цій справі й увагу до індології та висловили сподівання, що в стінах центу зможуть об’єднатися представники різних галузей індологічного знання, проводитимуться наукові семінари, круглі столи, працюватимуть студентські гуртки.

Дебабрата Сага, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Індія в Україні, в сою чергу, зазначив, що мати такий центр в провідному вищому навчальному закладі України – надзвичайно почесно для будь-якої країни.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024