Новини

 

В Інституті філології вшанували пам’ять професора Лідії Дунаєвської

21.05.2007
Викладачі, аспіранти і студенти вищих навчальних закладів з різних куточків України зібралися в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, щоб вшанувати пам’ять доктора філологічних наук, професора Лідії Францівни Дунаєвської.

Вісімнадцятого травня 2007 року в Інституті філології відбулись Всеукраїнські наукові фольклористичні читання, присвячені професору Лідії Дунаєвській.

Директор Інституту філології, д. ф. н., проф. Григорій Семенюк, відкриваючи наукові читання, зазначив: “Більше року минуло з тієї трагічної хвилини, коли нестало Лідії Францівни, але в інституті про неї згадують завжди, бо вона живе у своїх працях, у своїх справах, у своїх учнях”. Лідію Дунаєвську з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка доля пов’язала 40 років тому. У 1966 році Лідія Францівна поступила на філологічний факультет Київського університету, який закінчила з відзнакою. З 1971 р. працює в університеті старшим лаборантом, асистентом, захищає кандидатську і докторську дисертації. За словами Григорія Фоковича, найповніше вона себе проявила створюючи у 1991 році кафедру фольклористики яку п’ятнадцять років очолювала.

Всеукраїнські наукові фольклористичні читання, присвячені професору Лідії Дунаєвській зібрали більше восьмидесяті викладачів, студентів, аспірантів.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024