Новини

 

Відбулась зустріч з Оксаною Забужко

17.05.2007
Сьогодні важко зустріти освічену людину, яка б не була знайома з творчістю відомої української письменниці Оксани Забужко. ЇЇ читають, про неї пишуть, а студентам-філософам нещодавно пощастило поспілкуватися з письменницею. Сімнадцятого травня 2007 року Оксана Забужко зустрілась з студентами філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Першими взяли слово представники наукового товариства студентів та аспірантів філософського факультету, зазначаючи, що на зустріч з письменницею чекали з нетерпінням і мають чимало запитань. Пані Оксана запропонувала провести зустріч у вигляді неформальної дискусії, підкресливши, що готова відповідати на будь-які запитання. Але перш ніж перейти до відповідей на запитання, письменниця зазначило, що надзвичайно рада нагоді бути в стінах своєї альма-матер, оскільки підрахувала, що з того часу як була в університеті минув 21 рік.

Зустріч тривала близько двох годин. Оксана Забужко поділилася своїми міркуваннями щодо проблем сучасної української культури та літератури: “Проблема сучасної української літератури полягає в тому, що вона вся переходить на рейки шоу-бізнесу”, - зазначила вона. Також Оксана Забужко наголосила на тому, що в Україні книгарень які торгують українською книжкою менше, ніж в одній Варшаві.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024