Новини

 

Поетичний міст між Україною та Іспанією

01.12.2003
27 листопада 2003 року в актовій залі Київського університету відбулося відкриття програми “Іспанські зустрічі”, “Іспанія-Україна: поетичний міст”, метою якої було створення своєрідного поетичного мосту між Україною та Іспанією.

Відкрив програму Посол Іспанії в Україні пан Луїс Гомес де Аранда, представивши на розсуд присутнім свої власні вірші, присвячені Україні, серед яких є рядки пов’язані з голодомором 1932-33 років.

Пан посол підкреслив, що йому дуже приємно бачити зацікавленість та високий рівень вивчення іспанської мови в Київському університеті, про які свідчить створення Центру іспанської мови і культури та велика кількість студентів, які навчаються на кафедри іспано-італійської філології.

Потім глядачам читали свої вірші іспанською та українською мовами викладачі Інституту філології університету Ризванюк С. О. та Присяжнюк Н. К.

Завершив зустріч святковий концерт, організований культурно-мистецький центром університету, в якому взяли участь фольклорні колективи університету, студенти Інституту міжнародних відносин, які декламували вірші Тараса Шевченка. А справжньою окрасою свята став запальний іспанський танець фламенко у виконанні студентки Інституту філології.

Вечір пройшов у дружній та невимушеній обстановці, а головне те, що всі присутні відчули невидимий зв’язок, який пов’язує багатовікові культури, історії та традиції Іспанії та України.

Наталія Коротенко
ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024