Новини

 

З Днем Перемоги!

10.05.2007
Біля братських могил
Не рідшає стрій
Кличе Вічний вогонь.
Плин років не порушить...
Хоча знову поменшало
Срібних сивин,
В серці пам'ять живе,
Зігріваючи душі.


Трудовий колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначив 62-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років. Урочистості з цієї нагоди відбулись 8 травня 2007 року.

З усмішками, квітами, та словами вдячності зустрічали студенти, викладачі, працівники університету учасників бойових дій, ветеранів війни і праці університету, які прийшли на урочистий мітинг колективу Київського національного університету на честь 62-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Під час мітингу ветерани поділилися спогадами про ті страшні події, та вітаючи всіх зі святом, бажали, перш за все, мирного неба над головою.

У перші ж дні війни сотні студентів та викладачів Київського університету добровольцями влилися до лав Червоної Армії. Чимало з них боролися у тилу ворога - підпільно та у партизанських загонах. Понад 200 студентів, особливого складу університету віддали своє життя, захищаючи Батьківщину. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету загиблим у боях Великої Вітчизняної війни.

На філософському факультеті на честь Дня Перемоги студенти організували для ветеранів невеликий святковий концерт. Крім того, відбулось спільне засідання президії Ради ветеранів війни і праці та Ради старійшин університету, покладання квітів до Пам’ятника Невідомому солдату в парку Слави.

Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Та щиро бажаємо вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я та довголіття.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024