Новини

 

Новини про міжнародні зв’язки

05.04.2007
З 26 по 31 березня у Київському університеті з робочим візитом побувала делегація Тулузького університету імені Поля Сабатьє (Франція) у складі Жана-Жака Боне, директора лабораторії хімії-координаційних сполук, який є Почесним доктором нашого університету, Жуана Мартінеса-Вегі, відповідального за міжнародні зв’язки, та Ремі Шовена відповідального за співпрацю Тулузького університету з КНУ.

На другий день свого перебування, делегація зустрілася з ректором Київського університету Віктором Скопенком. Головною темою зустрічі стало обговорення організації першої в Україні, спільної лабораторії “без стін” Київ-Тулуза. У рамках цієї лабораторії будуть представлені досягнення науковців Київського та Тулузького університетів на основі яких буде складатися загальний проект, що буде поданий на конкурс спільних лабораторій, які існують між університетами країн Європи. У майбутній лабораторії дослідження будуть проводитися за трьома напрямами: хімія медицини, хімія нанотехнологій, хімія довгострокового розвитку.

Також йшлося про створення спільної магістратури для студентів Тулузького та Київського університетів, що дасть можливість отримання двох дипломів – українського та французького. Обговорювалося також проведення IV Міжнародної конференції Київ-Тулуза, яка проходитиме цього року у Тулузі.

Після закінчення зустрічі французькі гості оглянули зал засідань Вченої Ради та побували у Зоологічному та Лінгвістичному музеях.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024