Новини

 

Програма із домедичної підготовки в Університеті

20.12.2017

З ініціативи Відділу по роботі зі студентами КНУ в Університеті започатковано проект із навчання усіх охочих засадам надання домедичної допомоги.

Програма складається із певної кількості практичних занять та розрахована на викладачів, співробітників та студентів КНУ. Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України, відповідно до своєї основної доброчинної місії, стала партнером у підготовці для Університету фахівців, які б могли не тільки проводити відповідні тренування медичного характеру, а й навчати майбутніх тренерів основним навичкам проведення тематичних занять.

Організатори передбачають, що учасники курсу розбиратимуться зі всіма аспектами правильного поводження з потерпілими в період, доки працівники швидкої допомоги прибуватимуть до місця виклику. Слухачі не тільки засвоюватимуть навики з надання первинної допомоги у звичайних побутових умовах, але й вивчатимуть, як правильно надавати допомогу під час проходження студентами тематичних виїзних видів практики, що є звичним явищем для природничих спеціальностей Університету.

Перший етап навчання завершено, слухачі, які успішно пройшли тренування, одержали відповідні сертифікати. Студенти й співробітники КНУ одержали безцінний досвід, саме це й надихає їх на подальшу доброчинну діяльність. Студентка факультету соціології Ксенія Яремійчук захоплена подібними ініціативами Університету: «Мої враження від пройденого навчання абсолютно позитивні. Тепер я знаю, що можу врятувати життя! Вважаю, що такі навички потрібні всім, бо неможливо передбачити, що може статися».

Своїм захватом від курсів ділиться Тамара Мамченко, студентка 6 курсу географічного факультету КНУ: «12-годинні навчальні курси домедичної допомоги від Товариства Червоного Хреста відкрили для мене деталі проведення серцево-легеневої реанімації, пояснили, що робити при кровотечах, порушенні прохідності дихальних шляхів, підвищенні температури тіла, втраті рідини, отруєннях, травмах, опіках, обмороженнях та при інших актуальних моментах надання допомоги».

Організатори ж курсів із надання домедичної допомоги планують, що в подальшому такі заходи проводитимуться в КНУ регулярно.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024