Новини

 

Новообрані судді Верховного Суду-випускники КНУ зустрілися зі студентами

20.12.2017

20 грудня 2017 року у стінах Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшов четвертий і завершальний захід проекту «Дякую, Alma Mater! Чесний суд, корінням із студентства».

У межах цього проекту новообрані судді Верховного Суду-випускники КНУ провели зустріч зі студентами та викладачами Шевченкового університету на тему: «Верховний Суд – нова філософія судової влади. Як побудувати довіру».

Такі дискусії раніше відбулися у кількох великих містах України: Харкові, Одесі та Львові.

Перед відкриттям зустрічі відвідувачі мали нагоду оглянути фотовиставку-ретроспективу першого публічного конкурсу до Вищого Суду.

Розпочалася подія із виконання студентським співочим колективом юридичного факультету гімну «Gaudeamus» та демонстрації короткого відеоролика про створення нового суду.

Із вітальним словом до присутніх звернувся ректор КНУ Леонід Губерський, який підкреслив, що це велика честь приймати наших суддів-випускників, які представляють найвищу судову гілку влади: «Ми пишаємося і розуміємо, яка велика відповідальність на вас лягає».

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков зауважив, що судову реформу, за великим рахунком, проводять випускники Університету Шевченка, велика кількість яких працює і у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, й у Вищій раді правосуддя.

Також Голова ВККС розповів присутнім про сам процес обрання суддів до Верховного суду. Він акцентував на тому, що всі співбесіди з тодішніми кандидатами відбувалися прозоро і транслювалися у прямому ефірі, вперше в історії України до претендентів було застосовано низку психологічних тестів, а їхні досьє були і є доступним на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

«Цей конкурс відбувся не тільки чесно, а й повністю вільним від корупції» – резюмував Сергій Козьяков.

Головною метою сьогоднішньої зустрічі стала побудова відкритого діалогу зі студентами та викладачами Шевченкового університету, а також представниками активної спільноти Києва щодо перебігу судової реформи для побудови в країні суду, що діє на принципах верховенства права.

Багато приємних слів пролунало сьогодні на адресу Alma Mater. Суддя Верховного Суду і випускниця КНУ 1993 року Олександра Яновська говорить: «Як діти йдуть до батьків, так і ми прийшли сьогодні до своєї Alma Mater зі своїми досягненнями. Кожен з випускників пам’ятає, хто він та звідки. Я хочу, щоб кожен студент відчував себе членом великої елітної юридичної сім’ї. Я дякую своєму університету за те, що я ніколи не розчаровувалася у професії та у своїх викладачах».

Кандидати, які за результатами першого публічного конкурсу стали суддями нового Вищого Суду, сьогодні будують в країні новий чесний суд!

Як повідомлялося раніше, серед 115 призначених суддів 31 є випускниками Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Фотографії  Аліна Карбан

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024