Новини

 

Різдвяні свята разом з Центром польського права

20.12.2017

19 грудня 2017 року Центр польського права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочав різдвяні святкування. Спільний інтеграційно-культурний захід було організовано разом з представництвом Центру дослідження польської правової доктрини Факультету права та Адміністрації Варшавського університету (Польща). Він функціонує на юридичному факультеті та є засновником Школи польського права.

 

З вітальним словом до слухачів Школи польського права звернулися гості та працівники Центру: заступник декана юридичного факультету д.ю.н., проф. Отраднова О. О., директор Центру та Школи польського права, керівник представництва ЦДППД у Києві к.ю.н., доц. Радишевська О. Р., представники професорсько-викладацького складу юридичного факультету, зокрема д.ю.н., проф. Костицький В. В., д.ю.н., проф. Берлач А. І., д.ю.н., проф. Ващенко Ю. В. та ін.

 

Святкування розпочалося з пізнавальних розповідей про традиції святкування Різдвяних свят у Польщі, спільної колядки та візуального ряду про культурні особливості свята Нового року. Гості, які завітали на захід,  скоштували польські національні різдвяні страви та фірмові смаколики від пані Беати Панковської-Лір.

 

Новорічну феєрію подарували учасники польського ансамблю пісні і танцю «Поляни з-над Дніпра», що був заснований у 2000 році заслуженою діячкою культури Польщі п. Лесею Єрмак. Фолькльорний колектив є постійним учасником офіційних свят, фестивалів та інших культурних заходів, що проходять у Польщі та Україні. Учасники ШПП мали нагоду заспівати разом з колективом польські колядки та щедрівки, побачити польські народні танці у дзеркальній залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Під час святкового заходу заступника директора Центру польського права д-ра права пані Беату Панковську–Лір було відзначено нагородою Асоціації українських правників «За сприяння розвитку українсько-польського наукового співробітництва». ЇЇ урочисто  вручив голова АУП проф. Костицький Василь Васильович. Ця нагорода є важливим свідченням того, що команда Центру польського права рухається у правильному напрямку активізації двосторонніх відносин між Польщею та Україною. Адже метою Центру визначено: дослідження польської юридичної науки, популяризація знань про польське право шляхом вивчення польської юридичної термінології та основ польської правової доктрини. Центр сприяє інтеграції студентів і молодих вчених з України і Польщі шляхом проведення спільних науково-практичних занять, участі в міжнародних конференціях, мовних семінарах, наукових стажуваннях тощо.

 

Слідкуйте за актуальними новинами Центру польського права у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/centrumprawapolskiego/, а також нас можна знайти в ауд. 134 Головного навчального корпусу КНУ. Бажаємо всім веселих свят та дякуємо, що були з нами!

Центр польського права КНУ

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024