Новини

 

Вища школа – школярам

19.12.2017

15 грудня 2017 року в ННЦ «Інститут біології та медицини» КНУ спільно з Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» було проведено обласну профільну наукову школу «Технології організації та здійснення наукових досліджень з хімії та біології».

 Школу відкрила директорка «Малої академії наук учнівської молоді» Світлана Минзар. На пленарному засіданні Школи обговорювали актуальні теми та методи наукових досліджень в біології (доцент кафедри екології та зоології Володимир Горобчишин); основні напрями наукової та освітньої діяльності ННЦ «Інститут біології та медицини» (заступник директора з науково-педагогічної роботи Тарас Компанець) та пріоритетні напрями роботи з обдарованою учнівською молоддю в ННЦ «Інститут біології та медицини» (заступник директора з науково-педагогічної роботи ННЦ Наталія Скрипник).

Для захоплених же біологією учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів – членів Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України, які з’їхатися на Школу зі всіх куточків Київської області, був проведений практикум у науково-дослідницьких лабораторіях кафедр біології рослин, екології та зоології, біохімії, біофізики та медичної інформатики, мікробіології та імунології цитології, гістології та репродуктивної медицини. Високопрофесійні фахівці та ентузіасти своєї справи, викладачі Інституту Петро Романенко, Анатолій Подобайло, Олексій Савчук, Тетяна Сергійчук, Олександр Артеменко, Тарас Рибальченко стали для учасників Школи провідниками у захоплюючий світ сучасної експериментальної біології.

Проведення таких заходів не лише сприяє формуванню наукового світогляду молодого покоління, але й розширює для нього горизонти сучасної біології, а значить послуговується біології як Науці.

 

Заступник директора

з науково-педагогічної роботи

Наталія Скрипник

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024