Новини

 

Зустріч новообраних суддів Верховного Суду-випускників КНУ зі студентами та викладачами

18.12.2017

У рамках судової реформи проходить спільний проект вищих навчальних закладів та обраних під час публічного конкурсу нових суддів Верховного Суду «Дякую, Alma Mater! Чесний суд, корінням із студентства».

Під час заходу судді Верховного Суду проводять серію зустрічей-дискусій у вищих навчальних закладах, випускниками яких вони є, на тему «Верховний Суд – нова філософія судової влади. Як побудувати довіру».

Мета зустрічей – побудова відкритого діалогу зі студентами та викладачами навчальних закладів і представниками активної спільноти Харкова, Одеси, Львова та Києва щодо перебігу судової реформи для побудови в країні суду, що діє на принципах верховенства права.

Четверта і заключна зустріч суддів нового ВС відбудеться у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Захід проводиться за підтримки Координатора ОБСЄ в Україні та Ради з питань судової реформи.

 

 Дата зустрічі – 20 грудня 2017.

12:30 – відкриття фотовиставки-ретроспективи першого публічного конкурсу до ВС, збір учасників.

13:00-15:00 – зустріч-дискусія із студентами, викладачами та правниками міста.

 

Участь за попередньою реєстрацією за посиланням.
Реєстрація триває до 18.00 19.12.17 
Кількість місць обмежена. 

Довідково:

У процесі судової реформи в Україні вперше на конкурсній основі cформований новий Верховний Суд. Конкурс на перші 120 посад розпочався 7 листопада 2016 року і тривав до 27 липня 2017 року. У ньому взяли участь 625 кандидатів, які пройшли анонімне письмове тестування, виконали практичне завдання з підготовки модельного судового рішення, здали чотири групи тестів на предмет особистих морально-психологічних якостей, пройшли співбесіду з психологами, а також членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищою радою правосуддя, відповіли на питання Громадської ради доброчесності. Всі етапи конкурсу транслювалися в режимі реального часу в YouTube. Проводила конкурс Вища кваліфікаційна комісія суддів України, допомагала встановлювати відповідність кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності  Громадська рада доброчесності. У світовій практиці такі повноваження представників громадськості є унікальними. Ретроспектива конкурсу – за посиланням.

Президент України отримав рекомендації про призначення 113 суддів Верховного Суду від Вищої ради правосуддя та 10 листопада видав відповідний церемоніальний Указ. 11 листопада судді урочисто склали присягу на вірність Україні. 30 листопада вперше в історії українського правосуддя Головою Верховного Суду обрано жінку – Валентину Данішевську.

Початок роботи нового Верховного Суду було призначено на 15 грудня 2017 року. З цієї дати також набувають чинності процесуальні кодекси, які встановлюють нові правила роботи судів.

Серед 115 призначених суддів 31 є випускниками Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Проект проводився:

Харків – Національний юридичний університет імені Я. Мудрого, 
Одеса – Національний університет «Одеська юридична академія»,
Львів – Львівський національний університет імені І. Франка,
Київ – Київський національний університет імені Т. Шевченка.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024