Новини

 

КНУ долучився до обговорення вимог та можливостей сучасної профорієнтації

15.12.2017

Сьогодні, 15 грудня 2017 року, у приміщенні Укрінформу пройшов круглий стіл: «Сучасна профорієнтація: вимоги та можливості»

у рамках інтерактиву «U-KINO».

Організаторами заходу виступили Міністерство інформаційної політики України та ГО «ГЕРОЇ.ЮЕЙ».

До участі у круглому столі долучилися ініціатор проекту «Жовтий автобус», український кінооператор Ярослав Пілунський, директор Центру комунікацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка та модераторка сьогоднішньої зустрічі Олена Добржанська, завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу МІП Віктор Литвінов, керівниця освітньої програми з журналістики «Жовтого автобуса» Олена Чередниченко, відомий режисер Олесь Санін, а також представники КНУ (Центр комунікацій, Інститут журналістики, Інститут міжнародних відносин, Сектор працевлаштування студентів, випускників та аспірантів), засоби масових інформацій, громадські організації, митці та ін.

Під час презентації волонтерського культурно-освітнього проекту «Жовтий автобус» Ярослав Пілунський розповів, що у рамках цього проекту минулого року школярі з прифронтових територій відзняли 4 фільми, одна зі стрічок отримала кілька відзнак. Сам Ярослав говорить: «Ми вже організували два кінотабори, де кожен мав можливість продемонструвати власні таланти та створити короткометражну стрічку».

Представник МІП Віктор Литвінов вказав, що метою проекту «Жовтий автобус» є творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального розвитку дітей, насамперед  дітей сходу України.

Шевченків університет долучився до роботи круглого столу з кількох вагомих причин. По-перше, аби підтримати ініціативу волонтерського культурно-освітнього проекту «Жовтий автобус», з яким КНУ почав спілкування ще у 2014 році, а, по-друге, аби обговорити низку важливих питань, що стосуються розвитку творчих здібностей у школярів як профорієнтаційної роботи в галузі візуальних комунікацій; здобуттю навичок творчих професій у вишах; ролі освіти у вихованні свідомого громадянина.

Проект «Жовтий автобус» – це всеукраїнська система онлайн-навчання із творчих дисциплін;  мобільні майстер-класи; творчі конкурси для участі у проектах, що реалізуються дітьми спільно з дорослими митцями; створення навчальних програм розвитку творчих здібностей і допомога дітям у створенні творчого продукту та його просуванні до масової аудиторії;  робота дитячих творчих центрів; організація дитячих виставок, кінопоказів, фестивалів.   

Захід відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Нагадаємо, що 16-17 грудня 2017 року пройде подія «Всі U-Kino до Жовтого автобуса». Долучайтеся дорослі і малі!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024