Новини

 

Ректор подякував китайському скульптору за чудовий твір

14.12.2017

15 грудня  у Ботанічному саду КНУ відбулися урочистості з нагоди відкриття скульптурної композиції, що символізує дружбу і гуманітарний діалог між двома народами через повагу і шану до двох  геніальних творців, які стали пророками для своїх народів: Тарасу Шевченку і китайському поетові і мислителю – Ду Фу.

Відкриттю передувала зустріч китайської делегації Національного художнього музею Китаю, що прибула на церемонію відкриття до Києва, з ректором КНУ Леонідом Губерським.

«У Китаї дуже багато людей знають і люблять Тараса Шевченка, бо його твори там активно видаються. Їх залюбки перекладають відомі китайські поети і літератори, а ще тому, що вони співзвучні за своїм духом, реалізмом і глибинною народністю до творів Ду Фу. Це робить їх символами боротьби за долю своїх народів», - сказав на зустрічі автор композиції, один з найвідоміших сучасних китайських скульпторів пан У Вешань, який одночасно є і директором музею


Леонід Васильович Губерський подякував митцям і особисто пану У Вешаню за його чудовий твір, переданий у дар університету, а по великому рахунку всім українцям, де він так точно і майстерно втілив задум, що передаєспільне прагнення людей до доброї волі, взаєморозуміння і благоденствія під благотворним впливом двох геніїв – українського Тараса Шевченка і китайського Ду Фу.

 На згадку про зустріч і подію ректор вручив пану У Вешаню сувеніри і «Пам’ятну медаль Київського національного університету імені Тараса Шевченка».

 

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024