Новини

 

У КНУ відкрито Другий клаc Авторизованої Мережевої Академії Huawei

08.12.2017

8 грудня в Головному навчальному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття другого класу Авторизованої мережевої та інформаційної академії Huawei.

До слова, перший клас Авторизованої Мережевої Академії Huawei в Україні було відкрито у березні 2012 року на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем КНУ.

В її центрі за кошти компанії пройшли підготовку та успішно склали сертифікаційні іспити викладачі кафедри комп’ютерної інженерії.  Компанією було надано комплект мережевого устаткування, обладнано компютерний клас, встановлено мультимедійне забезпечення для проведення занять. Ця співпраця  успішно розвивається і набуває обертів і досвіду.

В рамках  церемонії відкриття Другого класу Huawei відбулося пряме включення  з ФРЕКС, де встановлено нове мультимедійне забезпечення для проведення занять, а також презентація учасників програми «Насіння для майбутнього».

В урочистостях взяли участь ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський,  заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, проректор КНУ з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петро Бех, радник-посланник Посольства КНР в Україні пані Чжен Вей, віце-президент Huawei по регіону Центральна Азія і Кавказ Марко Сюй.

У виступах учасників з української сторони було висловлено вдячність  менеджменту компанії Huawei  за надану можливість українській молоді в рамках програми «Насіння для майбутнього» отримувати безцінний досвід у сфері телекомунікацій та  найновіших інформаційних технологій.

Треба додати, що Huawei Technologies CoLtd. – одна з найбільших компаній Китайської Народної Республіки у сфері телекомунікацій.  Заснована  у 1988 році, компанія входить до числа провідних виробників мережевого обладнання, що його використовують Інтернет-провайдери, мобільні оператори та великі компанії для побудови власної  інформаційної інфраструктури.

Після церемонії відкриття Другого класу Академії Huawei у Мистецькому салоні КНУ відбувся  концерт класичної музики за участю провідних майстрів української сцени, організований  Молодіжним центром естетичного виховання  КНУ і особисто його очільником Надією Максименко.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024