Новини

 

Готуємося до фестивалю Читач року-2017

05.12.2017

Сьогодні є безліч конкурсів, фестивалів, заходів, на яких відзначають кращі книжки, кращі бібліотеки, кращі видавництва. А от масштабного фестивалю, який би відзначав кращого Читача, – немає. Головна бібліотека України – Наукова бібліотека ім. М. Максимовича – виправляє цю несправедливість і започатковує фестиваль «Читач року».

Ми раді повідомити, що Наукова бібліотека ім. М. Максимовича за підтримки проекту студентської ініціативи «Покоління» вже в цьому році, 14 грудня, організовує фестиваль «Читач року».

Проект створений з метою зламу стереотипів щодо уявлення молоддю бібліотеки як застарілої та нудної установи.

Під час фестивалю буде проведено благодійний збір книжок для національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» під гаслом «Книга лікує».

Програма фестивалю складатиметься з двох частин неформальної та офіційної:

· з 14:30 розпочнуть роботу локації, присвячені відомим книжкам «Гаррі Поттер», «Голодні ігри», «Воно», «Ігри престолів» та «Marvel vs DC», на яких учасники матимуть змогу отримати валюту – буккоїни. Ці буккоїни можна буде обміняти на ласощі з фудкорту або на книжки бібліотеки. За кожну принесену дитячу книгу людина також отримує буккоїни. У рамках фестивалю буде проведена лекція, присвячена книжковим трендам України, буде показано короткометражки з метою збільшення уваги до українськомовного контенту.

· Офіційна частина заходу «Читач року» включатиме в себе нагородження спеціальною премією найактивніших читачів бібліотеки. В номінаціях будуть представлені як студенти, так і професорсько-викладацький склад.

Бібліотека, як справжній центр інтелектуального всесвіту, покликана нести крізь роки та відстані знання, культуру та саме життя! Бібліотека розумна, бібліотека відкрита, бібліотека комфортна, бібліотека без гальм, бібліотека сучасна, бібліотека творча, бібліотека на всі часи. Але головним в процесі інтелектуального життєтворення є не сама Бібліотека, і навіть не Книга чи інформаційний ресурс, а Читач!

До зустрічі на фестивалі!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024