Новини

 

Європейська столиця очима школярів

04.12.2017

Університет юних правознавців Київського національного університету імені Тараса Шевченка започаткував новий напрямок діяльності проекту!

Команда УЮП спільно з керівником проекту Романом Мельником розпочали роботу з учнями 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва.

Конкурс учнівських проектів «Європейська столиця очима школярів» від Університету юних правознавців за підтримки Київського молодіжного центру стартував на початку листопада. Організатори отримали велику кількість конкурсних робіт і з них обрали 20 кращих.

Талановиті автори есе на тему «Зробимо Київ кращим: великі ідеї маленьких киян» були запрошені до Червоного корпусу КНУ.

Юних реформаторів вітали координатор проекту Університет юних правознавців – Катерина Солодова, директор Київського молодіжного центру – Анна Куценко, керівники проектів «Про професії» та «Youthday і важливості» – Дар’я Агішева і Лев Левицький, а також голова Національної молодіжної ради України – Андрій Колобов.

Від досвідчених лекторів школярі більш детально дізналися, які молодіжні ініціативи активно розвиваються в столиці, зрозуміли їхню важливість, почули як до них долучитися.

Для налагодження дружньої атмосфери тренінг розпочався із знайомства у формі гри, щоб усі почували себе комфортно під час подальшої співпраці. Виявилось, що учасники мають чимало креативних ідей щодо покращення життя в столиці.

За результатами зустрічі було сформовано 4 команди, які переходять у фінальну частину випробування, що відбудеться в КМДА 16 грудня 2017 року.

Олена Митник детально розказала учасниками про умови проведення фіналу та критерії оцінювання їхніх робіт. Кожна група має свого куратора (представника команди Університету юних правознавців), який допомагатиме школярам презентувати проекти, розкаже, як втілити їх у життя та допоможе юридично грамотно скласти петицію.

Важливо, що команда УЮП порушила одну з найбільш актуальних проблем в Україні, що стосується людей із обмеженими фізичними можливостями. Серед учасників конкурсу є багато дітей, які навчаються в інклюзивних класах, власне їм і надали організатори тематику роботи під умовною назвою «Місто для особливих дітей».

Ще три команди будуть готуватись за такими напрямками: «Місто, де дихаєш вільно»; «Безпечне місто»; «Реклама в місті: за чи проти».

Представники УЮП бажають успіхів усім учасникам у підготовці до фіналу, хоча наш тренінг показав, що ці діти – вже всі переможці. Віримо у реалізацію ваших проектів!

 

 Текст – Наталія Бадьора

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024