Новини

 

У КНУ науковці переосмислювали ключові філософські терміни санскриту

30.11.2017

«Індійську філософію неможливо зрозуміти, якщо дивитися на неї з точки зору європейської…» – таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті у своїй доповіді, яку він прочитав у рамках VII-го (Частина ІІІ) Науково-методичного семінару з історії філософії «Лексикографія ключових філософських термінів санскриту: карма, борг, мокша».

Подія припала на 30 листопада 2017 року.

Участь у ній взяли професорсько-викладацький склад, студенти та аспіранти.

Організаторами заходу виступили кафедра історії філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та кафедра філософії Київського національного університету культури і мистецтв.

Учасники конференції розглянули усталені способи літературного перекладу та транскрипції, а також візуальне та аудіальне (фонетичне) представлення цих термінів у автентичному контексті санскриту, здійснили етимологічний та структурно-семантичний аналіз і розкрили головні змістовні параметри вживання.

Результати роботи семінару створили підстави для концепції оновлення викладання філософського доробку видатних мислителів Індії в царині гуманітаристики та створили основу для подальшої роботи науково-методичних семінарів, присвячених лексикографії ключових філософських термінів санскриту.

 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024