Новини

 

«Новітні виклики освіті, або як навчити вчитися»

30.11.2017

Нещодавно в Університеті пройшов майстер-клас професора кафедри політології Федора Кирилюка за участі викладачів і студентів фiлософського факультету та ветеранів університету.

У нашій країні триває процес реформування галузі освіти, тому тема заходу «Новітні виклики освіті, або як навчити вчитися» досить актуальна. Професор Ф. Кирилюк неодноразово наголошував, що навчальний процес має справу з живими людьми, а рушійною силою є студенти. На мотивацію до навчання впливає дуже багато факторів і необхідно враховувати усі виклики суспільства.

Лектор акцентував увагу на питанні дисципліни, тісній співпраці учителя й учня та самореалізації. Щоб змінити будь-яку ситуацію, потрібні три речі: критичний аналіз існуючої ситуації, бачення того, як усе має виглядати, і концепція впровадження змін, що підкаже як перейти від першого до другого.

Для сучасних студентів важливого значення набула оцінка їхньої роботи, тому впровадження поточного оцінювання є ефективною мотивацією і стимулом для постійної роботи протягом семестру.Проміжна атестація можлива, коли студенти не лише слухають лектора, а й працюють у групах, оволодівають знаннями, вчаться узгоджувати свої рішення та дискутувати.

Професор Володимир Цвих слушно зауважив, що розум даний людині, щоб бачити і передбачати, а освічена і культурна людина може проявити себе де завгодно.

Спираючись на досвід найбільш ефективних освітніх систем світу, групою студентівпроведено дослідження, результати якого теж були представили на заході. У своїх виступах студенти зауважували, що саме бачення перспектив є найпотужнішою мотивацію. Насамперед у процесі навчання важливо вміти підбивати підсумки, переосмислювати почуте й прочитане та піддавати здоровим сумнівам.

Аспірант Микола Волківський презентував сайт дисципліни «Історія політичних вчень», де розміщені методичні матеріали, рекомендації, наукова література, загальна інформація тощо.Також студентами І курсу був презентований формат реконструкції Давньої Перської держави.

Наприкінці заходу усі присутні разом з автором музики Оксаною Марчун виконали Гімн Університету «Слався Альма Матер!»

Вікторія Недзельська

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024