Новини

 

Студенти ІМВ відвідали Шотландію

14.11.2017

Із 2 по 6 листопада 2017 року студенти Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у міжнародній освітній програмі з європейських студій, практики перекладу та парламентаризму, організованої у співпраці між кафедрою іноземних мов ІМВ та французькою НУО «Україна в Європі».

Головною метою навчальної подорожі було ознайомлення із роботою Парламенту Шотландії, а також відвідування шотландських вишів.

3 листопада делегація ІМВ відвідала Вишу школу соціальних та політичних наук Університету Единбург. Директорка магістерських програм із європейських і міжнародних студій Кармен Гебхард розповіла слухачам про зазначені магістерські програми та можливості навчання у Единбурзькому університеті. Цікавим доповненням до візиту були розповіді двох українських студентів, які навчаються нині на магістерській програмі з європейських студій.

Цього ж дня студенти ІМВ побували також у Парламенті Единбургу, де прослухали цікаву розповідь про історію шотландського парламентаризму, відновленого після референдуму 1997 року. З 2004 року шотландські парламентарі збираються у новому приміщенні, побудованому за проектом каталонського архітектора Енріка Міралеса. Українські студенти ознайомилися з цікавим архітектурним ансамблем нового парламенту і відвідали залу засідань.

4 листопада делегація відвідала Глазго, де оглянула комплекс історичних будівель Університету Глазго. А 5 листопада студенти відправилися до королівського замку у містечку Стірлінг.

Повернулася молодь до України з неймовірними враженнями.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024