Новини

 

Денис Федорович – срібний переможець ХXII Міжнародної астрономічної олімпіади

13.11.2017

Учень 10-го класу Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка Денис Федорович отримав ІІ диплом (еквівалент срібної медалі) на XXII Міжнародній астрономічній олімпіаді, що проходила з 27 жовтня по 4 листопада 2017 року у місті Вейхай (Китай)

У змаганнях брали участь представники 12 країн, що сформували 14 команд. Всі учні були поділені на дві групи: молодшу та старшу.

Денис змагався у молодшій групі з 33 учнями.

Програма олімпіади складалася із трьох турів: теоретичного, практичного та спостережного. Теоретичний тур містив 5 задач різної спрямованості та виконувався впродовж 4 астрономічних годин. Практичний тур теж тривав 4 години, проте складався із 2 більш об'ємних задач, що вимагали роботу із таблицями, графіками та їхнім аналізом. «Спостережний» тур відбувався вночі і залученням обладнання, а саме – телескопів. На виконання двох завдань виділялося всього 15 хвилин.

Цією перемогою Денис проклав собі шлях до участі у наступній XXIII Міжнародній астрономічній олімпіаді, що пройде у 2018 році.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024