Новини

 

У КНУ обговорюють Болонський процес у системі вищої освіти України

07.11.2017

7 листопада 2017 року у Головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочала роботу VІ Міжнародна науково-практична конференція «Болонський процес: врядування у системі вищої освіти в контексті забезпечення якості». Важлива конференція об’єднала європейських експертів, членів Національної команди експертів з реформування вищої освіти та представників закладів вищої освіти України.

Захід організовано Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національною академією педагогічних наук України, Інститутом вищої освіти НАПН України, Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України, Національним Еразмус+ офісом в Україні та Британською Радою в Україні.

Подію урочисто відкрили проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров, який привітав учасників конференції від імені ректора Леоніда Губерського, перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, Президент НАПН України Василь Кремень, менеджерка проектів Темпус, Еразмус+ від Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних заходів і культури (ЕАСЕА) Джулія Моро та директорка Інституту вищої освіти АПН України і модераторка сьогоднішнього заходу Світлана Калашнікова.

Робота конференції складається із пленарного засідання та двох сесій. Перша сесія присвячена презентації результатів проектів Темпус і Еразмус+, друга – обговоренню проектів документів із розвитку національної системи забезпечення якості в Україні.

Серед важливих напрямків, винесених на сьогоднішнє обговорення, такі: врядування у вищій освіті в контексті автономії та відповідальності університетів; розбудова національної системи забезпечення якості вищої освіти; удосконалення викладання і навчання у вищій освіті; професійний розвиток персоналу університетів.

Усі охочі можуть слідкувати за онлайн-трансляцією конференції на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні за посиланням.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024