Новини

 

Київська конференція з аналітичної хімії: Сучасні тенденції – 2017

24.10.2017

18-20 жовтня 2017 року на хімічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася наукова конференція (з міжнародною участю) «Київська конференція з аналітичної хімії: Сучасні тенденції – 2017» (KCACMT) http://kcacmt.univ.kiev.ua  Оганізатор  – кафедра аналітичної хімії.

Учасниками заходу стали провідні фахівці з аналітичної та фармацевтичної хімії не тільки України, а й Франції, Словацької республіки та Грузії.

У пленарній доповіді Голова конференції, д.х.н., проф. О. А. Запорожець зазначила, що цього року основний акцент було зроблено на «Сучасних тенденціях у фармацевтичному аналізі та контролі якості». Це, насамперед, обумовлено тим, що останнім часом фармацевтичні компанії є основними работодавцями для випускників кафедри аналітичної хімії нашого університету. Поєднання фундаментальної теоретичної і практичної підготовки фахівців-аналітиків сприяло тому, що десятки випускників різних років працюють, в тому числі і на керівних посадах,  у таких провідних фармацевтичних компаніях, як «Фармак», «Дарниця» «Юрія-Фарм», «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», «Фарма-Старт», а також в Центральній лабораторії з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції та Лабораторії з аналізу якості лікарських засобів у Київській області, Національному антидопінговому комітеті тощо. В 2016 р. головою  Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками стала випускниця хімічного факультету Гудзь Н.Я.

З пленарними доповідями виступили Співголова конференції чл.-кор. НАН України, головний науковий співробітник ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» проф. В. П. Георгієвський, керівник сектору Програми професійного тестування цього ж центру, к.фарм.н. М. В. Дмітрієва,  керівник лабораторії “Біофотоніки та фармакології Національного центру наукових досліджень (UMR 7213 CNRS, м. Страсбург, Франція), Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка проф. Ів Мелі, який активно співпрацює із науковими групами професорів Запорожець О. А. і Пивоваренка В. Г. у галузі створення нових флюоресцентних зондів для біологічних і медичних цілей.

Всього було зроблено 8 пленарних, 16 усних і 43 стендових доповідей у рамках п’яти секцій. Відбулося також засідання Наукової ради з аналітичної хімії НАНУ (голова проф. Запорожець О. А.), де були зроблені доповіді за матеріалами двох докторських і понад 10-ти кандидатських дисертацій.

Під час конференції діяла виставка книг «Останні видання з аналітичної і фармацевтичної хімії», організована за сприяння завідуючої бібліотеки хімічного факультету Сокурової Г. В. 

Великий інтерес серед студентів викликав вже традиційний «Ярмарок вакансій», на якому лідери фармацевтичної галузі України - ПАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця» і ПАТ «Фармак» розповіли про специфіку роботи підприємств, їх потужності та перспективи  працевлаштування майбутніх випускників-хіміків.  

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024