Новини

 

Тиждень Відкритого Доступу-2017 у Бібліотеці Максимовича

20.10.2017

23-29 жовтня Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка долучиться до відзначення Тижня Відкритого Доступу-2017.

В останні сім днів жовтня світ традиційно відзначає Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу, під час якого прихильники ділитимуться досвідом та ідеями щодо впровадження безкоштовного, швидкого, постійного, повнотекстового доступу в режимі реального часу до наукових та навчальних матеріалів, що реалізовується для будь-якого користувача у глобальній інформаційній мережі.

Наукова бібліотека ім. М. Максимовича долучившись до відзначення Тижня, проведе низку різнопланових інформаційно-практичних заходів, відвідати які запрошуються усіх охочі.

Зокрема, Бібліотека очікує в гості представників ГО «Вікімедіа Україна», з якими розпочнеться Вікімарафон зі створення статей про академічні періодичні ресурси університету; координаторів «Creative Commons Ukraine», щоб поспілкуватись разом про легальний вільний обмін контентом в мережі; редактора DOAJ в Україні, який підкаже представникам редакцій університетської періодики, як правильно подати видання до Директорії журналів відкритого доступу; фахівця із Data і Text Mining для розмови про можливості використання найбільшого у світі відкритого архіву.

Слідкуйте за анонсами Бібліотеки на сторінці Facebook, щоб дізнатись, коли та де відбуватимуться ці та інші заходи до Тижня Відкритого Доступу.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024