Новини

 

В ІФ КНУ стартувала Перша Міжнародна франкофонна конференція

19.10.2017

19 жовтня 2017 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зібралися провідні фахівці, для яких франкофонія – важлива на політичному, соціальному, науково-дослідному рівнях.

Проректор із міжнародних зв'язків КНУ Петро Бех у своїй вітальній промові наголосив на важливості колоквіуму, що дає змогу присутнім поділитися досвідом. Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон зачитала слово президента Франції Емануеля Макрона про франкофонію в світі, а від себе підкреслила, що завдяки французькій мові ми можемо зустрічатися і контактувати тут, на конференції франкофоністів.

До присутніх на відкритті Першої франкофонної конференції звернувся і Посол Бельгії Люк Якобс. Він розповів, як за три роки своєї роботи в Україні його тішить кількість ідей та проектів, що кожного року з'являються і реалізовуються.

Мохамед Кетата, директор агенції з питань франкофонії в Центральній та Східній Європі, сказав, що вперше в Києві, і подякував кафедрі романської філології, на чолі з професором Георгієм Крючковим, за високу організацію заходу.

Така подія важлива для інтернаціоналізації. Вивчення європейських мов, академічний обмін студентів і викладачів, взаємозбагачення культур – важливі пріорітети у міжнародних зв'язках. А конференція франкофоністів – один із заходів, що сприяє їхньому зміцненню.

Як зазначив представник Міністерства закордонних справ, на сьогодні сім університеті представлені в асоціації франкофони. Він нагадав, що 2018-ий рік названо роком французької мови у світі, тому треба вигадувати нові цікаві проекти та експериментувати. І колоквіум в Інституті філології – чудова нагода розпочати цю традицію.

Фото – Валерій Попов

Прес-центр ІФ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024