Новини

 

Директор ННЦРБ КНУ Людмила Асламова взяла участь у нараді МАГАТЕ

19.10.2017

 

Директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки КНУ імені Тараса Шевченка Людмила Асламова взяла  участь у роботі Міжнародної Регіональної Наради МАГАТЕ по забезпеченню безпеки та якості променевої діагностики, що проходила 08 - 14 жовтня 2017 року в Астані (Республіка Казахстан). Нарада проводилася в рамках регіонального проекту МАГАТЕ RER 9/135 «Зміцнення радіаційного захисту пацієнтів та контроль медичного опромінення».

 

У  Нараді взяли участь  25 фахівців з радіаційної безпеки з 14 країн світу, а саме клінічні медичні фізики, викладачі, вчені з провідних наукових центрів, представники регулюючих органів з Азербайджану, Албанії, Болгарії, Грузії, Сербії та інші. Від України виступила директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки КНУ Людмила Асламова. Вона представила доповідь про шляхи оптимізації променевого навантаження в Україні.

 

Під час роботи Міжнародної Регіональної Наради МАГАТЕ представники  кожної держави висвітлили питання щодо національних підходів із забезпечення безпеки та якості променевої діагностики, підготовки відповідальних за радіаційну безпеку, впровадження новітніх медичних методик з джерелами іонізуючого випромінювання тощо.

 

Учасники наради подали пропозиції щодо підготовки подальшого загального плану дій в рамках регіонального проекту МАГАТЕ. Пропозиції від нашої держави були враховані у повному обсязі.

 

Міжнародна Регіональна Нарада МАГАТЕ проводилася паралельно з VII Євразійським радіологічним Форумом, де Л. І. Асламова зробила доповідь «Навчання і підвищення кваліфікації медичного фізика, як гарантія якості проведення процедур медичного опромінення, досвід України».

 

За оцінками присутніх на форумі, а це понад 300 учасників з різних країн, тема представленої доповіді надзвичайно актуальна та корисна для всіх держав, тому викликала багато запитань на пропозицій до подальшої співпраці.

Всі завдання від МАГАТЕ були успішно виконані у повному обсязі.

Навчально-науковий центр радіаційної безпеки                                                              

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024