Новини

 

КНУ імені Тараса Шевченка покращив свою позицію у рейтингу QS University Rankings: EECA 2018

17.10.2017

Київський національний університет імені Тараса Шевченка посів 34 місце у регіональному рейтингу QS University Rankings: EECA 2018, покращивши свою позицію на чотири місця в порівнянні з минулорічними результатами. 

Під час укладання цього рейтингу співробітники компанії Quacquarelli Symonds розглядають понад 2900 університетів з країн Східної Європи та Центральної Азії. Компанія Quacquarelli  Symonds (QS) - британська компанія, що спеціалізується на освіті та навчанні за кордоном, щорічно укладає рейтинг кращих університетів світу, що вважається одним із найавторитетніших.

Регіональний рейтинг QS: EECA компанія складає на основі 9 характеристик: академічна репутація університету (30% оцінки), репутація серед роботодавців (20% оцінки), співвідношення кількості студентів до кількості викладачів (15% оцінки), кількість цитувань на одного викладача (10% оцінки), Веб-вплив (10% оцінки), кількість викладачів з науковим ступенем (5 % оцінки), кількість цитувань на одну публікацію (5% оцінки), частка іноземних викладачів (2,5% оцінки), частка іноземних студентів (2,5% оцінки).

Цього року до рейтингу QS University Rankings: EECA увійшло 250 університетів з 21 країни, таких як Білорусь, Естонія, Казахстан, Литва, Польща, Росія, Туреччина, Чехія та інші

Україну у рейтингу цього року представляють 16 українських ВНЗ. До ТОП-50 QS: EECA від України крім Київського національного університету імені Тараса Шевченка (34 місце) також увійшов Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" (49 місце).

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024