Новини

 

Підписана угода про двосторонню співпрацю з Санкт-Перебурзьким державним університетом

01.12.2003
25 листопада 2003 року відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Віктора Скопенка з ректором Санкт-Петербурзького державного університету Людмилою Вербицькою. На зустрічі були присутні посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін, директор Інституту філології Григорій Семенюк, декан підготовчого факультету Тетяна Табенська та начальник Управління міжнародних зв’язків Петро Бех.

На зустрічі йшлося про досягнення і здобутки університетів, зокрема про фінансування, заробітну плату та студентські стипендії. Піднімалося питання про особливий статус російської мови в українських школах та вивчення української на території Російської Федерації. Сторони погодились, що підготовка з фундаментальних наук в школах значно ослабла і впав загальний рівень знань у порівнянні з минулими роками. Така тенденція спостерігається в тому, що не вистачає молодих кваліфікованих викладачів, які з різних причин випускаючись з відповідних навчальних закладів не йдуть передавати свої знання меншим поколінням. “Шкільний рівень підготовки – це майбутнє наших дітей. А університети несуть відповідальність за те, якою буде ця підготовка,” – сказала Людмила Вербицька.

В результаті переговорів була підписана двостороння угода про співпрацю між Київським та Санкт-Петербурзьким університетами, за якою зокрема передбачене відкриття відділення української мови найближчим часом в університеті Санкт-Петербургу та мобільний обмін викладачами і студентами.




Наталія КЕУШ,
ПРЕС-ЦЕНТР

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024