Новини

 

КНУ та IQRA University підписали Меморандум про співпрацю

10.10.2017

9 жовтня 2017 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка радо зустрів делегацію Ісламської Республіки Пакистан.

До складу пакистанської делегації увійшли представники Ради міжнародних відносин Карачі (Karachi Council on Foreign Relations), пакистанського посольства та університету ІКРА (IQRA University), зокрема засновник університету ІКРА Хунаїд Лакхані з дружиною Маріам Лакхані, проректор, доктор ІКРА Васім Казі, генеральний директор Ради міжнародних відносин Ахсан Мухтар Зубаїрі та співробітниця РМВ Карачі, доктор Хума Бакаї, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні Атар Аббас.

Із українського боку поважних гостей зустрічав Перший проректор КНУ Олег Каленикович Закусило.

Метою офіційного візиту стало підписання Меморандуму про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та пакистанським університетом ІКРА. Представники ІКРА наразі особливо зацікавлені у розвитку співробітництва із технічними факультетами Шевченкового університету.  

Підписання Меморандуму надає КНУ широких можливостей активного обміну студентами і викладачами для навчання та стажування.

Університет ІКРА (IQRA University) – один із найбільш рейтингових закладів освіти Пакистану, саме тут знаходиться найпотужніша бізнес-школа в країні, а також працюють сильні гуманітарний факультет, факультети комп’ютерних технологій, електронної інженерії, моди та дизайну.

Після підписання й обговорення, почесні гості та представники КНУ обмінялися подарунками на згадку про цю важливу зустріч і початок спільної роботи. Крім того, пакистанська делегація мала чудову нагоду ознайомитися ще детальніше з історією Шевченкового університету, відвідавши тутешні музеї.

Україна і Пакистан цього року відсвяткували 25 років дипломатичних відносин, за цей час було досягнуто значного прогресу у військово-технічній, медичній і фармацевтичній галузях, сільському господарстві, освіті та науці.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024