Новини

 

У КНУ пройшла підсумкова зустріч у рамках реалізації міжнародного проекту «ALIGN»

06.10.2017

6 жовтня 2017 року на факультеті комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла підсумкова зустріч у рамках реалізації міжнародного проекту «ALIGN: Achieving and checking the alignment between academic programmes and qualification frameworks» («Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками») програми ЄС Темпус.

Захід організовано Міністерством освіти і науки України спільно з ERASMUS+ офіс в Україні, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Сумським державним університетом, Хмельницьким національним університетом.

Участь у зустрічі взяли українські та іноземні партнери, група європейських експертів із проблематики оцінювання та аналізу якості університетських освітніх програм, зокрема професор Університету Бат Спа (Велика Британія) Пол Хайленд, професор із Інституту дизайну та технологій (Ірландія) Девід Квін.

Відкрив сесію куратор ALIGN team, професор кафедри математичної інформатики КНУ Володимир Заславський із доповіддю «Impact of Tempus Project ALIGN for Creation of Modern Education Environment at Taras Shevchenko University of Kyiv» («Вплив проекту Tempus Align на створення сучасного освітнього середовища у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка»).

Проект «ALIGN» об’єднав знання, досвід і потенціал іноземних та українських фахівців із метою впровадження європейських процедур у системі вищої освіти України.

У ході виконання проекту команди університетів створили синергетичну платформу для розробки спільної методології та правил забезпечення якості академічних програм, їхнього поширення не лише в університетах, що беруть участь у проекті, але й в інших вишах України.

Метою проекту «ALIGN» є вплив на розуміння важливості впровадження європейських стандартів представниками університету, які працюють у складі науково-методичних комісій МОН із розробки нових освітніх стандартів в Україні.

КНУ, як провідний навчальний заклад країни, докладає чимало зусиль для підвищення якості академічних програм та освітніх послуг.

 

  Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024